Vi lever i dag i en tid, hvor der er meget, der bliver gjort på præmisser af børnene i husstanden. Det betyder, at der er mange initiativer, der bliver sat i værk, således det sikres, at standarden i hjemmet lever op til børnene. Det er for eksempel noget, der gør sig gældende, når det kommer til sikkerheden.

Sørg for at trappen er skærmet af

Denne skal nemlig være i top, når der er børn i hjemmet. Det betyder, at en trappe for eksempel skal spærres af. Det kan den gøres med et robust gitter, som en voksen kan åbne, som var det en låge, men som de små fingre kan have lidt sværere ved at finde ud af. Med et sådan undgås der uheld ved for eksempel fald.

Der skal ikke være en brandfare

Derudover skal der spærres af for en pejs, brændeovn eller kamin, idet en sådan hurtigt kan virke for spændende for et barn, der vil søge mod de levende flammer. Her kan der også anvendes et sikkerhedsgitter, der kan placeres hele vejen rundt, hvorfor der ej heller nødvendigvis er nogen låge, som der kan åbnes for.

Gem skarpe kanter væk med gummi eller plastik

Er der mange skarpe kanter i hjemmet for eksempel ud fra køkkenbordet, spisebordet, en kogeø eller andet, kan det også være en fordel at skærme disse af, således barnet ikke pådrager sig hovedsager. Det kan for eksempel gøre med nogle små plastik eller gummi produkter, der hurtigt og nemt kan tages af og på.

Brug glas af en god, stærk og solid kvalitet

Har du store glaspartier i dit hjem blandt andet i form af vinduer eller store vægge, kan det også være en fordel at benytte sig af noget meget stærkt glas, som det du kan finde her på siden. På den måde vil det ikke gå i stykker, hvis barnet falder ind i det eller kommer det for nær med noget legetøj.

Hold skabe og skuffer lukkede

Skabe og skuffer skal også gerne sikres, således det ikke er let at vælte ting ned herfra. Sådanne kan nemlig gøre stor skade, især hvis der er tale om tunge ting, der kan skabe et stort tryk eller mere skrøbelige ting, der kan splintres og derved give snitsår.

Fjern skrøbelige ting fra barnets nærhed

Har du mange skrøbelige genstande til at stå i en højde eller måske endda på gulvet, hvor barnet kan få fat på det, er det generelt en fordel at få det ad vejen. Du kan for eksempel placere det i en højere højde eller helt stille det væk, indtil du har et barn, der med alderen forstår, at sådanne ting ikke er legetøj.

Udvælg legetøjet omhyggeligt

Sørg desuden for at legetøjet ikke indeholder en e-numre. Et barn vil gerne putte ting i munden, og derfor er det vigtigt, at disse ikke er fyldt med diverse tilsætningsstoffer, der kan koste stor skade på for eksempel helbredet. Vælg derfor legetøj til dit barn med omhu.