Hvad end du venter dit allerførste, andet eller tredje barn, så er ventetiden noget helt særligt. Du kan med fordel gøre som så mange andre og bruge ventetiden på noget så nyttigt som at bygge rede og gøre babyværelset klar til babyens ankomst.

Gå i gang med indretningen af babyværelset i god tid

Nogle går i gang med at indrette babyværelset flere måneder før babyens ankomst, hvorimod andre først sætter sidste hånd på indretningen efter babyens ankomst. Du skal naturligvis gøre det, du finder bedst. Dog er der alligevel fordele ved at gå i gang med indretningen af babyværelset i god tid, herunder:

  • Du slipper for unødig stress under graviditeten.

  • Du kan give dig god tid til at finde de helt rigtige ting, der gør rummet hyggeligt og trygt.

  • Du får én ting mindre at tænke på og skulle gøre klar inden babyens ankomst.

Gå ikke ned på komfortable materialer

Det er en rigtig god idé at investere i komfortable materialer til børneværelset såsom bløde tæpper, komfortable dyner til baby, puder og lignende. Det er alt sammen noget, der blødgør rummets udtryk og får babyen til at føle sig tryg og godt tilpas.

Er du for eksempel på udkig efter den helt rette babydyne til babyværelset, så gør du klogt i at kigge efter følgende egenskaber:

  • Temperaturregulerende.

  • Allergivenlig.

  • Økologisk.

  • Antibakteriel.

Ved at udvælge materialerne nøje, kan du være med til at sikre, at babyen føler sig tryg og komfortabel.

Hyggelig belysning sætter prikken over i’et

Sidst men ikke mindst, så kan du sætte prikken over i’et på babyværelset med hyggelig belysning. Det kan eksempelvis være en natlampe, der kan lyse i forskellige, dæmpede farver, lyskæder, lamper i sjove figurer og lignende. Det giver babyen noget at kigge på, og det vil samtidig lyse rummet op på en rolig måde, der får babyen til at føle sig tryg.