Savner du noget, hvor hele familien er samlet om en aktivitet? Det behøver ikke være noget, man binder sig til og bliver afhængig af, men det er rart at have nogle ting, man kan give sig til, når man har en fridag eller i løbet af weekenden. En af de ting, I kunne overveje at gøre som familie, er at tage en tur ud at cykle. Det kan enten være en tur, der har et bestemt mål, eller også kan det bare være en tur, hvor det handler om, at I kommer ud og får rørt jer.

Noget af det, der er skønt ved at komme ud at cykle er, at I sammen kan få set en masse natur, I måske ellers ikke kommer til at få set ved bare at gå en tur i nærområdet. På cykel kan man oftest komme lidt længere omkring på den samme tid. Noget af det, der til gengæld er enormt vigtigt at huske på, når man er ude at cykle, er sikkerheden. Specielt hvis I har børn med, der ikke er så store, er det en god idé at vælge ruter, hvor der er cykelsti, ligesom det altid er godt at have en voksen både som for- og bagtrop. Og husk altid en cykelhjelm!

Find den rette cykelhjelm

Selvom mange ikke nødvendigvis har cykelhjelmen som førsteprioritet, så er det noget, man altid burde sørge for at have på. Især når der er børn med, bør det være en god måde at vise, at man kan være en rollemodel for sikkerheden. Det er vigtigt at finde en cykelhjelm, der lever op til de sikkerhedskrav, der findes, ligesom det er vigtigt, at den har den rette størrelse. Når det handler om børn, kan det måske fungere som en motivation, hvis I sammen finder en cykelhjelm, som barnet godt kan lide og synes ser sej ud.