Er I en familie med børn, der skal finde ud af hvilken hund, I skal anskaffe jer? Så læs med her og får en kort introduktion til ti mindre hunderacer, som er velegnede som familiehunde.

Mops

En hund med mange år på bagen som elsket selskabshund, er den lille søde Mops. Den er en kærlig hund, som elsker at være social. Den har en dejlig blød pels, som små børn vil elske at røre ved. Den bevæger sig helst ikke så meget, så den kræver ikke lange gåture.

Beagle

En Beagle har et blidt gemyt. Den er blevet avlet som jagthund og kan stadig i dag bruges som jagthund. Det er en meget venlig hund, som ikke har meget vagthund i sig. Den er ret aktiv så kræver en del motion.

Bichon havanais

Denne lille hund med den silkebløde pels er lærenem og let at træne op. Den går også under kategorien selskabshund og er meget social. Til trods for den lange pels, så fælder den ikke. Det gør den til en af de hunde, man anbefaler, hvis der er allergi i familien.

Shetland sheepdog

Denne hunderace kaldes også for Sheltien og er en energisk hyrdehund, som gerne vil være aktiv og udfordres. Derfor skal den helst trænes og er derfor god til den aktive udendørsfamilie.

Boston terrier

Den lille terrier er den perfekte ledsagerhund. Den er fremavlet igennem generationer til at følge mennesker og den er meget social. Den er virkelig god til familier med børn, da den er sjov og lidt fjollet.

Yorkshire terrier

Dette er en hunderace med store personligheder i en lille krop. Den er virkelig god til en familie, der meget på farten. Den passer perfekt i de rygsække og tasker, der findes til små hunde. Den er venlig og social, men holder vagt med sin gøen.

Cavalier king Charles

En lille hårdfør spaniel med et stort hjerte. Den er venlig mod fremmede og meget tilpasningsdygtig.

Pembroke welsh Corgi

Denne race er venlig og aktiv. Racen er oprindeligt avlet som fårehyrdehund og kan lide at der sker noget. Så den skal stimuleres og have motion.

Keeshond

En intelligent og kærlig hund, der kan lide at behage. Den er rigtig god til lydighedstræning og let at træne til agility.

Cocker spaniel

En dejlig familiehund, der knytter sig tæt til familiens børn. Det er en livlig hund, som er avlet som jagthund. Den er intelligent og kærlig og kræver en del motion.