Loftisolering er aldrig en dårlig investering, at kaste sig ud i. Det kan altid svare sig at efterisolere sit hus, specielt hvis det er af ældre dato. Det er en besparelse der er værd at tage med, for i sidste ende kan varmeregningen være en stor post. Ydermere forbedre du også indeklimaet i dit hjem.

Loftisolering – hvad anbefales der

Isolering måles i Lambda værdi, hvilket er en udtryksform for, hvor godt produktet isolere. Jo lavere Lambda værdien er jo bedre er isoleringsevnen. Det er dog ikke den eneste faktor man skal være opmærksom på. Ydermere skal man se på om isoleringen er brandhæmmende, hvilket er en vigtig faktor at være opmærksom på. Dette kan sikre at branden ikke vandre til andre bygninger, samt give brandmændene mere tid til at få branden under kontrol.

De forskellige udbydere af loftisolering eller isolering af nogen art, skriver gerne en beskrivelse af de isoleringsprodukter de benytter. Her kan du læse de forskellige specifikationer der er på det givne isoleringsprodukt. Så kan du være opmærksom på de overstående ting når du undersøger markedet.

Stenuld – det bedst isoleringsmateriale

Stenuld er det isoleringsmateriale der er bedst egnet til isolering, hvilket der er flere gode grunde til.

  • Det er et 100% naturprodukt, hvor der ikke er nogen tilsatte kemikalier. Det gør at produktet ikke foregår.
  • Det tåler over 1000 grader uden det smelter. Bindemidlet forsvinder ved 250 grader, men fibrene bevares og yder beskyttelse til underliggende materialer. Det beskytter endvidere konstruktionen og begrænser både brandens udvikling og spredning.

Hvordan isoleres loftet

Først og fremmest skal loftet være ryddet, før isoleringen kan igangsættes. Derefter hæves gangbroen til det ønskede niveau. Der laves vindstop ved tagfoden og der laves ny inddækning ved udgangshullet på loftet, som sikre at det indblæste isolering bliver på loftet.

Når disse ting er foretaget igangsættes indblæsningen af isolering. Indblæsning af isoleringsgranulat anbefales, da det kan pakke sig om spærrende og rørende. Det sikre den bedste efterisolering af dit loft. Der forekommer heller ikke revner i granulaten, som der kan opstå ved bats eller isolering i rulleform.

Efter endt isolering, som vil tage en lille dags tid, vil du typisk opleve en reducering på din varmeregning på 10-15%. Varmen vil fordele sig bedre i huset og de vil have forbedre indeklimaet.