Halloween er ikke noget, som vi altid har fejret i Danmark. Rent faktisk startede vi først med at fejre halloween i slutningen af 1990’erne. Derfor er det de færreste, der egentligt ved, hvorfor vi fejrer denne dag. Alle børn og voksne forbinder typisk halloween med slik, ballade, græskar og uhygge. Læs mere om halloween her.

En meget gammel tradition

For mere end 2000 år siden lagde kelterne i Irland grunden til halloween. Dengang var det en tradition, hvor man fejrede, at høsten var i hus, og sommeren nu var slut. Det lyder ikke ret uhyggeligt. Men befolkningen troede fuldt og fast på, at de døde hjemsøgte de levende til halloween, hvilket er den 31. oktober hvert år. 

De irere, der udvandrede til USA, tog traditionen med sig. I USA har traditionen så udviklet sig til det, som den er i dag. Det er derfor, at mange har den opfattelse, at halloween stammer fra USA. 

Hvad sker der til halloween?

Halloween minder meget om fastelavn, som er en tradition, der har været i Danmark i umindelige tider. Børn klæder sig nemlig ud og går også fra dør til dør for at rasle, når det er halloween. Til halloween håber børnene dog på at få slik i stedet for penge i raslebøssen. 

Udklædningen til halloween er ligeledes anderledes end til fastelavn. Til halloween er børnene som regel klædt ud som spøgelser og uhyrer, mens de til fastelavn kan klæde sig ud som hvad som helst.  

Hvis du gerne vil have besøg af de søde børn, der rasler, kan det være en god idé at hænge halloween pynt op udenfor.