Sommerferien er en tid, hvor alle børn har fri fra skole og har mere tid til at være sammen med familien derhjemme. Men det kan også være en tid, hvor der ikke er så meget at lave, og man kan hurtigt kan komme til at kede sig, særligt børnene. Her er nogle forslag til, hvad I kan lave sammen som familie i sommerferien:

  • Spil brætspil eller kortspil
  • Gå på picnick
  • Lav mad sammen
  • Gå en tur i parken eller i skoven
  • Spille fodbold eller andre boldspil
  • Cykle ture sammen
  • Lave sjove aktiviteter derhjemme

Vandlegetøj og badedyr i det gode sommervejr

Når solen skinner og vejret er godt, er det tid til at hive vandlegetøjet frem. Med et sjovt og farverigt badedyr kan man nemlig få timevis af sjov i badebassinet derhjemme eller på stranden. Et badedyr til udeleg er ikke kun for børnene, men også for de voksne, der kan have lige så meget glæde af badedyr. Man kan finde alt fra svømmebassiner og plastikbadekar til store badedyr og hoppepuder med vand i. Derudover findes der mange forskellige former for plastikbiler, som kan køre rundt på græsset eller sandet, samt en lang række andre spændende produkter. Er man en rigtig vandhund, kan man hygge sig i badebassinet eller i havet med en snorkel og sit badedyr.

Indehygge på de regnfulde dage

Når det regner udenfor, kan det være hyggeligt at blive indenfor, også selvom det er sommer. Man kan tænde stearinlys og lave mad med sin familie, spille brætspil og kort, eller se en film eller serie. På de regnfulde dage er det nemlig også rart at have noget hyggeligt at lave, så man ikke keder sig. Alternativt kan man lave sjove vandaktiviteter indenfor, hvis man har et badekar, med et par dykkerbriller og en snorkel kommer man langt!

Tag selv legetøjet med på ferien

Når man skal på ferie, er det desuden en god idé at tage noget af legetøjet med selv. På den måde kan man spare penge. Det er dog ikke altid nemt at finde plads til alle børnenes legetøjsfavoritter i kufferten eller i tasken. Derfor kan man med fordel vælge noget legetøj, som kan bruges på flere forskellige måder. Et eksempel kunne være et byggesæt, som børnene kan bruge til at bygge forskellige ting af. Man behøver heller ikke tage for meget legetøj med. Husk på, at børn ofte foretrækker at lege med de andre børn på ferien, fremfor at lege alene.