Foråret nærmer sig, og med dette medfølger også en langt række spændende begivenheder inde for cykelløbets verden. Traditionens tro byder endnu et år på vigtige højdepunkter, spændende begivenheder og traditionsrige klassikere. Vi har derfor i denne artikel samlet alt du bør være beredt på, så du når begivenhederne løber løbsk, sidder klar. Læs med. 

 

Med covid-19 pandemien har tingene været sat lidt på hold, hvilket har forårsaget at den sportslige aktivitet ikke har været den samme som før. Heldigvis er samfundet nu igen lukket helt op, hvorfor vi kan glæde os til et spændingsfyldt år, med hæsblæsende sæsoner.  

 april – Flandern rundt

Igen i år skydes Flandern Rundt i gang, og afholdes som sædvanlig, en uge før Paris-Roubaix. Flandern rundt er et cykelløb der afholdes i byen Flandern beliggende i Belgien. Både mænd og kvinder er deltagende, og det anses som værende en af cykelsportens monumenter. I dag er Flandern rundt en del af UCI World Tour, og en sand klassiker, der ligger som en fast begivenhed i manges cykelkalender. 

april – Paris-Roubaix

Lige knap en uge efter at Flandern rundt er blevet afholdt, løber Paris Roubaix af stablen. En begivenhed de fleste mest interesse inde for cykelløb, sjældent ønsker at gå glip af. Følg med direkte fra skærmen på TV2 sport. Dette er et løb, hvortil man kan kombinere det med sex i Holsted, med mulighed for at finde en optimal sexpartner. 

juni – DM på landevej

Maj måned byder på en række mindre begivenheder, hvortil der i juni igen kommer fart over feltet. Her afholdes der DM på landevej, hvortil der gives mulighed for at følge et spændigsfyldt drama i hele 4 dage. Flere af de kendte inde for cykelløb skal deltage, og alle med forhåbningen om at nå førstepladsen og komme hurtigst i mål. Det er et løb fyldt med blod, sved og tårer, og hvor der oftest forekommer optrappende momenter der får en til at flytte sig ud mod kanten af sofaen. 

 

Juli – Tour De France 

Datoen man sjældent set vil glemme, da det er på denne dato at der i år falder Tour De France. Et cykelløb der strækker sig over hele 24 dage, hvor man dagligt følger med i de forskellige etaper. På den sidste dag d. 24 juli, starter kvindernes Tour De France ligeledes op, hvor man heraf har mulighed for også at følge dem helt tæt på i kampens hede. Dette løb strækker sig fra den 24. juli frem til d. 31 juli. Der er derfor rig mulighed for at blive spækket med underholdning hele sommermåneden. 

 August

Et andet cykelløb hvortil man bliver nødt til at sætte kryds i kalenderen, er det spanske etapeløb Vuelta a Espana. Vuelta a Espana fandt første gang sted i 1935, og bød på hele 14 forskellige etaber, hvorfor det ligger blandt de tre mest klassiske og prestigefyldte cykelløb.