Dating kan af flere være noget kompliceret noget. Ét af de punkter, hvorpå det altid kan være lidt svært, er når man skal finde ud, hvad man skal lave på en date. Om dette er på en normal date, eller hvis en sexpartner søges for noget sex i Sønderborg, så er der mange muligheder at vælge imellem i Sønderjyllands største by. 

Spisesteder 

Først er der selvfølgelig spisestederne. Nogle caféer, der er værd at nævne, er Cafe Alsion, Hr. Jessen, Café Fika eller de forskellige caféer, som der kan findes i Borgen Shopping. Der findes også flere restauranter i midtbyen, hvor Curry Leaves, ifølge Tripadvisor, er den bedste. Dette er selvfølgelig en smagssag, rent bogstaveligt, men uanset hvad, så er der her  mange muligheder for mange forskellige smagsløg. 

Underholdning

Efter et godt måltid kan også tage i Kinorama i Borgen Shopping, hvor der sikkert altid er en god film at se. Samtidig er der også nok med muligheder for at tage til koncert, med Koncertsalen Alsion et godt bud, hvis man er interesseret i klassisk musik, musicals osv., mens Sønderborghus er et populært regionalt spillested, der tilbyder mange forskellige koncerter året rundt. Ellers så er der rock i Mølleparken, Nord-Als Musikfestival samt den nye koncertplads, Slagmarken. 

Natur og kultur

Man kan også altid nyde den flotte natur i Sønderborg-området. Her kan man tage en tur på stranden, hvis vejret holder til det. De to strande, som er nærmest Sønderborg midtby, er Fluepapiret og Den Sorte Badestrand, mens der er selvfølgelig også er mange andre muligheder, når man kommer længere ud af byen. 

Samtidig har Sønderborg også nogle utrolig flotte skove. Her er Sønderskoven Als og Nøffelskoven nærmest Sønderborg midtby, så disse to naturområder vil nok være bedst, hvis man gerne vil nå noget andet hyggeligt den dag. Uden for byen kan der også findes andre flotte skove, såsom Nørreskoven Als, Gråstenskovene eller Blommeskobbel, mens Naturpark Nordals også kan opleves. Så uanset hvad kommer man ikke forkert afsted.

Er man mere til kunst og kulturlivet, så er der her nok med muligheder. Augustiana Kunstpark og Kunsthal i Augustenborg er altid en fantastisk oplevelse for dem, der godt kan lide samtidskunst, mens Kunstpunkt og KunstVærket i henholdsvis det gamle posthus og det gamle rådhus i Augustenborg tilbyder nogle vidunderlige kreative værker. Dette ligger selvfølgelig lidt uden for Sønderborg, så her skal dagen nok planlægges efter dette.