Vi oplever et stadig større fokus på vores indeklima. Gamle skoler bliver renoveret på grund af dårligt indeklima, når elever mærker symptomerne på det. Det samme gør sig gældende i private hjem. Eksempelvis kan hovedpine, uoplagthed eller irritation i slimhinderne være et symptom på dårligt indeklima.

Men heldigvis er der tiltag, du selv kan gøre for at opnå et bedre klima i dit hjem. Vi ser nærmere på de fem bedste måder at forbedre sit indeklima.

1. Luft ud

En af de letteste måde, hvorpå du kan forbedre indeklimaet i jeres hjem, er ved at lufte godt ud. Åbn alle døre og vinduer, så der kommer et godt gennemtræk gennem huset. Gør det gerne flere gange dagligt, hvis du har mulighed for det.

2. Undgå stearinlys

Du bør undgå overdreven brug af stearinlys, hvis du ønsker at have et godt indeklima. For soden fra lysene kan påvirke din vejrtrækning. Især lys med farve eller dufte kan virke generende.

Hvis du gerne vil have hyggen fra stearinlys, bør du gå efter lys, der er svanemærkede. Derudover bør du vælge fyrfadslys, der er mindre skadelige end almindelige lys, da de soder mindre.

3. Drop smøgerne

Røg fra cigaretter er en af de værste syndere, når det kommer til at forurene dit indeklima. Derfor bør du ikke tage rygningen med indendørs.

Hvis du har svært ved at undvære dine cigaretter, kan du skrotte de almindelige cigaretter til fordel for e-cigaretter, som ikke afgiver en røgduft. På den måde redder du både dit indeklima, og du slipper for, at møbler, tekstiler og gardiner lugter af røg.

4. Lad være med at tørre tøjet indenfor

Når man tørrer sit tøj indenfor, øger det luftfugtigheden i hjemmet. Og det er ikke godt for indeklimaet. Samtidig skaber det mere støv. Alt sammen faktorer der gør luften mere ubehagelig for dig og din familie.

Så stop med at tørre vasketøjet indenfor. Eller hæng det i stedet til at tørre i nærheden af et vindue, hvor skaden kan mindskes en smule.

5. Gør rent lidt oftere

Støv, sod og andre generende partikler, der kan genere luftvejene bør mindskes. Derfor kan du med fordel være lidt flittigere med rengøringen og måske især støvsugeren. Ved at holde nede på skidt og snavs kan du bedre bibeholde det gode indeklima.

Hvis du ikke selv er mand for at svinge støvsugeren på daglig basis, kan du med fordel anskaffe dig en robotstøvsuger, der kan overtage arbejdet. På den måde er du sikker på, at arbejdet bliver fuldført. En robotstøvsuger har nemlig ingen dårlige undskyldninger.