Hvad mange forbinder med ordet printerblæk er fyldte patronhylstre, man køber, som de er, og som man blot installerer i sin printer, når tiden er inde til en udskiftning.

På markedet findes dog også refill-printerblæk, så frem man ønsker at reducere sine printomkostninger og udvise miljøbevidsthed.

Du kan bl.a. bestille refill printerblæk hos den danske webshop Pixojet.dk, som er én af landets førende leverandører af forbrugsstoffer til inkjet-printere samt laserprintere.

Er du ikke på nuværende tidspunkt bekendt med refillblæk, og ønsker du at vide mere om, hvad det er, og hvordan det fungerer i praksis, så læs med herunder.

Hvad er refill printerblæk?

Printerblæk af typen refill kan bestå af flasker med blæk eller refill-kit bestående af tomme refill-patronhylstre samt tilhørende blæk på flasker.

Flasker med refill-printerblæk kaldes bl.a. også løst blæk, da der her blot er tale om selve forbrugsstoffet blæk.

Med refill printerblæk kan du opnå store besparelser ifht. din printers driftsomkostninger, da refillflasker som oftest fås med stort blækindhold svarende til 2-3 printerpatroner.

Refillblæk bidrager også positivt til ens personlige samvittighedskonto, da man ved brug heraf udviser en omtanke for miljøet grundet patronhylstrenes genanvendelighed. Refill-patroner har typisk et anbefalet antal gange, de kan bruges, inden de bør kasseres og erstattes af nye hylstre, men hvis alle benyttede refill-patroner som alternativ til påfyldte blækpatroner, så kunne ressourcespildet i forbindelse med plastproduktionen til nye printerpatroner reduceres en hel del.

Hvordan fungerer refill printerblæk?

Har du modtaget dit første refill-printerblæk-kit bestående af refill-patronhylstre samt løst blæk på flasker, er der lidt forarbejde, der skal gøres inden installationen.

Antager man, at du har modtaget et refill-kit til en printer med et 4-farvet blæksystem (sort, cyan, magenta og gul), og har du pt. kun behov for at erstatte den gule patron, så vil du skulle tage det gule patronhylster og på denne fjerne proppen, som sidder for blækudgangen.

På refill-patronhylstre vil der typisk være 2 aftagelige propper at se, men du vil under selve opfyldningen kun skulle fjerne den ene af disse – først når patronerne er installerede i printeren og sidder korrekt, vil du skulle fjerne den anden prop.

Du vil herefter skulle tage flasken med det gule refill-blæk og fjerne hætten herpå, føre nålen ned i refill-patronen – ikke alt for langt i, og fylde dét, som svarer til ca. det halve af den gule refillflaskes blækindhold i patronhylstret. Afslutteligt vil du skulle tage nålen ud og sætte patronhylstrets prop i igen, også er din gule refillpatron klar til at blive sat i printeren.

Den tidligere nævnte prop, som under opfyldningen skal blive siddende i patronen, og som efter installationen i printeren skal fjernes, skal gemmes til næste gang patronen skal genopfyldes.