At renovere og lave om på et badeværelse er en af de dyrere poster i en bolig. Selvom et badeværelse er få kvadratmeter, er prisen pr. kvadratmeter meget høj. Du skal både tage højde for materiale og udførelsen af arbejdet, da badeværelset skal klare vand og fugt, og derfor skal badeværelset laves ordentlig for at undgå fremtidig skimmelsvamp eller lignende. Her kan du læse mere om, hvordan du planlægger ombygningen af badeværelset for at gøre processen overkommelig.

 

Planlægning og budget

For at komme i gang skal du starte med at finde et budget, som renoveringen skal holdes inden for. Herved undgår du at bruge flere penge, end du har til rådighed, da renoveringen skal passe til rammerne for budgettet. Når budgettet skal lægges, skal du have håndværkere og materiale med i overvejelserne.

 

Under planlægningen er det en god ide, at du stiller dig selv en række spørgsmål, som kan være med til at spore dig ind på, hvilken stil du går efter, og eventuelle ønsker. Stil dig selv spørgsmålet om du gerne vil have Brusekabiner. Indret jeres nye badeværelse med en brusekabine der er designet efter jeres behov. Ydermere kan du reflektere over vaner, hvad fungerer på det gamle badeværelse? Kræver det en totalrenovering af badeværelset, eller kan det gamle bliver moderniseret på en smart måde?

I din planlægningsfase skal du derfor få styr på en række ting alt fra forsikring, materialer, håndværkere, budget og krav.

 

Inspiration

Planlægning og budget er vigtige elementer i planlægningen af renovering af badeværelset, men du må ikke glemme inspirationen. Når du skal renovere og istandsætte de forskellige rum i din bolig, er det altid en god ide at lede efter inspiration. Inspiration kan du bl.a. finde i butikker, reklamer og på nettet. Ofte vil du se billeder af farverige badeværelser, men husk på, at et badeværelse gerne må være tidsløst. Herved undgår du at fortryde dit valg, når ny badeværelsesmode kommer frem på markedet.