Badeværelset bliver sjældent karakteriseret som det vigtigste rum i hjemmet. Dog er badeværelset et helt uundværligt rum, som vi alle bruger tid i hver dag. Derfor skal badeværelset da også være indbydende og passe ind i den stil, der findes i resten af hjemmet. Et lækkert badeværelse kan give en helt anden stemning, når aftenrutinen skal laves, eller når badet kalder. Faktisk kan et lækkert badeværelse give dig lyst til at blive på badeværelset lidt længere – blot for at nyde. Hvis du skal til at etablere et nyt badeværelse eller indrette dit nye badeværelse, kan du læse med herunder. Herunder får du nemlig nogle gode tips, du kan bruge, når badeværelset skal etableres og indrettes.

Der skal være styr på det praktiske

Når et badeværelse skal etableres, er det først og fremmest vigtigt, at der er styr på det praktiske. Det praktiske er altså det mest essentielle, som skal være i orden, når vi taler om badeværelser. Først og fremmest skal du sikre, at badeværelset er ordentligt vådrumssikret. Det kan i langt de fleste tilfælde betale sig at få en professionel til at vådrumssikre badeværelset samt lægge fliser, hvis dette ønskes. Derudover skal du sørge for, at der er de rigtige vandrør, og at der er adgang til varmt vand. Det kan være, du er nødt til at få installeret en ny vandtank. Det kan også være, der skal føres nye rør. Dette projekt er dog yderst krævende, så hvis du kan beholde vandrørene, hvor de allerede findes, er det typisk at foretrække.

Vælg de rigtige farver

Når der skal vælges farver til vægge og gulv, er det vigtigt, at du overvejer det grundigt. Når du skal vælge farverne, er det en god idé allerede at have en idé om, hvordan det samlede badeværelse skal se ud; hvilket toilet skal der være, hvordan skal håndvasken se ud, hvilke håndklæder skal hænge fremme og så videre. På den måde kan du vælge farver ud fra, hvordan, du ønsker, det samlede indtryk af badeværelset skal være.

Indret med planter

Planter er blevet yderst populære at have i hjemmet. Det er da også med til at skabe farver og liv, og det er noget, som langt de fleste sætter pris på. Planter behøver dog ikke kun befinde sig i stuen. Du kan med fordel overveje at bruge planter i din indretning, når badeværelset skal indrettes. Du kan for eksempel finde ophæng til planter eller flotte planteskjulere. Green Living har et stort udvalg af begge dele – og den nordiske stil passer ind i de fleste danske hjem.

Kunsten at vælge det rigtige lys

Det er utrolig vigtigt med et godt og behageligt lys på badeværelset. Dette er vigtigt at huske på, når lamperne skal vælges. Eksempelvis kan det være en rigtig god idé at hænge væglamper ved siden af spejlet, så lyset omkring spejlet bliver så skarpt som muligt uden at blive blændende, som ellers kan blive tilfældet, hvis du vælger at hænge en lampe over spejlet.