En afløbsrist er måske ikke det første øjet fanger når man kommer ud på et badeværelse. Når det så er sagt, så er risten altid en del af helhedsindtrykket af badeværelset. En lidt kikset rist kan være en irriterende plet på et ellers lækkert badeværelse, mens en elegant og stilet rist kan være prikken over i’et man har ledt efter. Så hvad end man skal lave et helt nyt badeværelse, eller blot vil shine det gamle lidt op, bør man overveje sin afløbsrist. Hvad der her følger, er fire elegante afløbsriste til et lækkert badeværelse.

Minimalt design, minimal størrelse

Den klassiske afløbsrist, der findes i langt de fleste danske hjem, er den traditionelle, kvadratiske rist, typisk med et gittermønster. Denne er ofte placeret midt i brusekabinen eller bryggersgulvet. Dette kan ofte være en fin løsning, men med få, simple ændringer kan du få et helt nyt look, der tager den klassiske kvadrat helt nye steder hen.

Et godt eksempel på dette er Geberits gulvafløb til brusenicher. Disse afløb er med deres minimale design og minimale størrelse, et elegant alternativ, til den klassiske afløbsrist. Den rustfrie stål-rist kommer i to designs – rund og firkantet. Begge har én sammenhængende åbning langs hele kanten, der giver risten et moderne og elegant look.

Lille detalje, stor personlighed

Måske er den minimale størrelse ikke alles kop te, og måske ønsker man et mere markant design af sin rist. Dette er der også råd for. Der er flere kvadratiske riste, der leverer et alternativ til den traditionelle rist, ved at gå en mindre minimalistisk vej, end Geberit-risten fra før. En sådan rist er Purus’ Rist Drop.

Rist Drop er egentlig en klassisk, kvadratisk rist både i form og størrelse. Hvor den skiller sig ud er dog i ristens mønster. Hullerne i risten er formet som vanddråber og anlagt i et elegant, solsikke-lignende mønster. Dette er måske en lille detalje, men det utraditionelle design tilføjer en stor grad af personlighed til ethvert badeværelse.

Når man skal tænke ud af kvadratet

Det kan også være, at man ønsker at ændre sit afløb mere end de foregående eksempler. En måde man kan gøre dette på, er ved at gå fra det centrerede, kvadratiske afløb, til en helt anden afløbstype. En meget populær mulighed på denne front, er et såkaldt linjeafløb. Dette er et aflangt afløb der ofte løber langs væggen i ens brusekabine, og dermed giver et helt andet look.

Et eksempel på et sådant afløb, er Unidrains gulvafløb. Disse kommer i to designserier, ClassicLine og HighLine, hver med deres afløbsriste at vælge imellem. ClassicLine kommer i rustfrit stål, med diverse mønstre i risten. HighLine har samme mønster med én sammenhængende åbning langs kanten, men leveres i forskellige materialer og farver – alt fra messingfarve til en flise der matcher resten af gulvet.

Easydrain Aqua Jewels

En sidste måde at gå mere alternative veje på, og det sidste eksempel på en afløbsrist, er Easy-drains Aqua Jewels-serie. Aqua Jewels-serien kommer i en række former – både kvadratet, men også for eksempel som et trekantet hjørneafløb. Uanset hvilket man vælger, er der dog mange muligheder for det kommer til udseendet.

Du kan både vælge en afløbsrist der er diskret og går i et med gulvet, eller en markant rist der skiller sig ud. Skal det være mere diskret, kan man, ligesom med HighLine-serien fra før, vælge at toppe risten med en flise der matcher gulvet omkring den. Ønsker man en rist med et mere markant udseende, kan man vælge en rist i farvet glas. For eksempel vil Quattro-risten i sort glas være en lækker kontrast til et gulv i lyse fliser.