Har du endelig taget den store beslutning om at anskaffe dig en hund? I så fald er der nogle overvejelser du bør gøre dig, inden du slipper den fri i dit hjem. Det er nemlig langtfra altid at hund og hus går godt sammen. Dette skyldes både at hunde farer rundt det meste af tiden udendørs, men også at dine møbler kan tage skade.

Tilpas dine møbler og tæpper til at være mere hundevenlige

En hund er et aktivt udendørs dyr, og når den drøner rundt i haven og ruller sig i græsset, er det sjældent at den kommer ind helt ren. Derfor kan det være en fordel at lave nogle små tilpasninger i forhold til dine møbler i hjemmet. Dette kunne blandt andet være generelt at undgå tæpper og møbler i lyse farver, såsom hvid og beige. I tilfælde af du fx har en hvid sofa kan du alternativt, dække den i nogle tæpper, dette er dog ikke en holdbar løsning. Her er det altså vigtigt at du hurtigt lære din hund ikke at befinde sig i sofaen, og du kan eventuelt give den sin egen lille hundepude fra sackit, som en erstatning for at den nu ikke kan opholde sig i den lyse sofa.

Lav et ”hunderum” i din bolig

Det er de færreste som altid er hjemme, idet de fleste af os lever en travl hverdag. Dette medfører også at hunden kommer til at bruge en stor mængde tid, alene derhjemme. For at undgå hunden bider noget i stykker, eller kommer til at vælte noget, kan det være en fordel at lave et rum til hunden når i er væk hjemmefra. Dette kan fx være et bryggers, eller et værelse hvor der er begrænset genstande hunden kan ødelægge. Sørg dog for at en altid har adgang til en eller anden form for underholdning.