Pas på med at løse VVS opgaver selv

Skal du bruge VVS i Køge? Så er det måske vigtigt at tænke på det ikke er alt du må lave selv.

Har du en VVS opgave, som skal løses?

Inden for VVS er der meget få ting, man selv som privatperson må rode med. Du må gerne selv installere/reparere dit køkken, armaturer og vask, men det kræver virkelig, at du har hænderne skruet rigtigt på og ved, hvad du laver. Endvidere skal der også være en afspærringsventil på dine rør, så du ikke risikerer en vandskade. Tænk dog på, at det kan gå galt, hvis du ikke har ordentlig forstand på det, og så kan det blive meget dyrere i sidste ende. 

Er det et spørgsmål om, at din vandhane drypper, så kan du måske bare selv skifte pakningen. 

Er toilettet stoppet, så kan du måske klare det ved hjælp af en svupper. Løser det ikke problemet, så vil det være en god idé at kontakte en autoriseret VVS installatør.

Hvornår er det ulovligt selv at ordne VVS installationer?

De fleste VVS installationer må kun udføres af autoriserede VVS installatører. Det gælder bl.a. for installationer til afløb, vand og gas. Er dine vandrør installeret forkert, kan du risikere, at dit drikkevand blandes med spildevand og derved bliver forurenet. Er en installation til gas ikke installeret korrekt, kan det betyde en alvorlig brandfare. Derfor er det et krav, at VVS installatøren er godkendt af Sikkerhedsstyrelsen. Det er for din sikkerhed. 

Boliger kan være indrettet helt forskelligt med hensyn til både rørføring, varme og køkken/bad installationer. Derfor kræver det ekspertise og erfaring at kende alle disse typer installationer.

Det er en rigtig god idé løbende at vedligeholde sine VVS installationer, så der ikke opstår akutte situationer, som i sidste ende kan gå hen og koste dig en masse penge. Især hvis du akut får brug for hjælp i løbet af en weekend eller helligdage, hvor det er meget dyrere at tilkalde hjælp. Mange VVS firmaer tilbyder serviceordninger, hvor de f.eks. fast en gang årligt servicerer en varmepumpe eller spuler dine afløb, så du undgår problemer.

Nyt badeværelse eller nyt køkken

Skal du i gang med et renoveringsprojekt, fordi dit bad eller køkken er blevet slidt, eller vil du bare gerne have et mere moderne køkken eller bad? Så er det et godt råd at bruge den fornødne tid til at kigge på muligheder, så du ved helt nøjagtigt, hvad du ønsker, når du henvender dig til en autoriseret VVS installatør. Det er vigtigt, at du kan beskrive opgaven og det ønskede resultat udførligt, så du er sikker på, at VVS firmaet kan give dig en fast pris, som holder. De kan hjælpe dig lige fra projekteringen, til du står med det færdige resultat.

Vælg en VVS installatør, som er VE-godkendt og medlem af garantiordningen Tekniq, som er din garanti for sikkerhed, kvalitet og tryghed som kunde. Vil du være sikker på at vælge en professionel, erfaren VVS installatør, som har dygtige, service-mindede medarbejdere, så kan du trygt kontakte Vifica VVS i Køge. De kører ud til opgaver på hele Sjælland.