Babyer under et år har normalt ikke koordinationen til at lege med legetøj, der er for småt eller har for mange dele. Det er vigtigt at finde noget, der vil interessere dem og har den rette størrelse. Babyer i denne alder lærer bedst gennem udforskning, så det er ideelt at finde noget, som de kan røre ved, føle på og tage i munden. Læs med i denne artikel om hvilket legetøj, du skal ud at købe til dit barn under 1 år.

Aktivitetsstativ

Babyer har brug for stimulering og bevægelse for at udvikle sig både fysisk og mentalt. Derfor er et aktivitetsstativ en god investering for forældre. Aktivitetsstativer giver dit barn en række forskellige former for legetøj, som det kan udforske. Der er bl.a. ophæng til aktivitetsstativ, der har klokker, rangler eller spejle. Det giver mulighed for, at dit barn kommer til at bevæge arme og ben, hvilket forbedrer dets motoriske færdigheder. Desuden kan det farvestrålende legetøj hjælpe din baby med at udvikle sin visuelle opfattelsesevne. Efterhånden som dit barn vokser, vil det kunne nå nye højder og opdage nyt legetøj på aktivitetsstativet. Og fordi aktivitetsstativet er designet til babyer, er det robust og sikkert for dem at bruge. Så hvis du leder efter et legetøj, der vil give din baby mange timers sjov og fornøjelse, er et aktivitetsstativ det perfekte valg

Musikinstrumenter

Babyer er naturligt tiltrukket af musik, og de elsker at lave støj. Derfor er musikinstrumenter et godt valg til en baby under 1 år. Der findes mange forskellige typer af musikinstrumenter, så du kan finde et, som dit barn vil nyde. Nogle musikinstrumenter, der er perfekte til babyer, omfatter trommer, rasleæg, klokker og xylofoner. Disse instrumenter hjælper dit barn med at udvikle sin rytmesans og musikalitet. Desuden kan det at spille musik være med til at berolige dit barn og være en sjov aktivitet, som I to kan nyde sammen.

Gåvogn

Gåvogne er ideelle, når dit barn skal til at lære at gå selv. Dog kan det svinge meget fra barn til barn, hvornår han/hun begynder at gå. Nogle tager længere tid om at begynde at gå, hvilket er meget normalt. En gåvogn kan måske indlede processen, fordi så får dit barn mulighed for at komme op på benene og lære at stå og gå rundt selv med hjælp fra en gåvogn. Du skal sørge for at den gåvogn, du vælger, er robust og har et godt greb. Sørg for, at dit barn ikke kan vælte med gåvognen. Ellers skal du lægge nogle bøger ned i den, så dit barn ikke kan trippe forover med gåvognen, når han/hun lægger sin vægt over i styret. 

Hoppestol

En hoppestol er perfekt til et barn, der elsker at bevæge sig. Denne type stol hjælper dit barn med at udvikle sine grovmotoriske færdigheder og sin koordination. Den hoppende bevægelse beroliger også dit barn og kan hjælpe det med at falde til ro. Desuden er den lyse farver og mønstre på hoppestolen kan hjælpe dit barn med at udvikle sine visuelle opfattelsesevne.