Indtil barnet bliver stort nok til selv at tage beslutninger om indretningen af børneværelset, er det dig som forælder, som står for at fylde rummet op med nødvendige ting og sager. Er du i tvivl om, hvad der skal være på et børneværelse, kan du her finde inspiration og hjælp.

Møbler til opbevaring

Medmindre dit barn skal bo i et forfærdeligt rod, er det nødvendigt med møbler til opbevaring. Hylder, skuffer, skabe og reoler er et must på børneværelset, så tekstiler som stofbleer, bluser, bukser og lignende kan gemmes væk.

Ligeledes er den fordel med opbevaringsplads til barnets legetøj, så det ikke ligger fremme og flyder. Dels giver det uro i hovedet, hvis der er rodet og dels risikerer du at komme til skade, når du jokker på en dukke eller en LEGO-klods.

Udsmykning

Hvis børneværelset skal være et sted, hvor barnet har lyst til at befinde sig, skal det være hyggeligt. Nøjagtigt ligesom du næppe vil finde stor glæde i at se fjernsyn i en dagligstue uden lysestager, vaser, puder og diverse nips, vil barnet heller ikke synes om sit værelse, hvis ikke det er pyntet og udsmykket en smule.

Plakater eller billeder på væggene kan gøre en stor forskel på værelset. Hvis dit barn har særlige interesser, er det oplagt at finde et billede eller en plakat med et motiv, som matcher disse. Elsker dit barn køretøjer, kan billedet forestille en stor rød brandbil. Hvis din guldklump er pjattet med heste, kan du udsmykke væggene med plakater med flotte heste.

Du kan også sagtens udsmykke børneværelset med søde pyntepuder og små nips. Husk dog på at nips ikke må være farlige for et barn. Små genstande, som barnet kan sluge, anbefales derfor ikke, ligesom levende lys generelt er en dårlig idé, hvis barnet skal kunne være alene på sit værelse.

Legetøj

Intet børneværelse er komplet uden legetøj. Gerne en masse af det!

Hvis barnet skal have lyst til at tilbringe tid på sit værelse, skal der naturligvis være noget at foretage sig og her findes der altså intet bedre end legetøj. Du ved med sikkerhed allerede godt, hvad dit barn kan lide at lege med, så sørg for at det er tilgængeligt på børneværelset.

Et lille bord med stole

Vores sidste anbefaling er ikke så meget en nødvendighed som de ovenstående, men vi har alligevel valgt at tage den med, da det kan gøre noget godt for børneværelset.

Det er sundt for børn at fordybe sig og koncentrere sig om noget og derfor kan det være smart at stille et lille bord med en eller flere stole ind på værelset, så barnet selv kan sætte sig til rette og tegne, lege med perler, modellervoks eller noget andet.