Selvom rigtig mange mennesker elsker at lave mad, kan det desværre ofte føles som lidt af en sur pligt i hverdagen. Det kan nemlig være ret svært at få plads til madlavningen i en kalender, der tit er fyldt til bristepunktet med job, studie og familie og venner. Derfor kommer aftensmaden måske ofte til at bestå af en blanding af Take Away og rugbrødsmadder, og det er hverken særligt hensigtsmæssigt for pengepungen eller sundheden. I denne guide får du derfor to tips, der kan gøre madlavningen nemmere i hverdagen.

1: Køb nogle gode knive

Rigtig meget af den daglige madlavning består i at skære og hakke. Grøntsager til salaten, kød til gryderetten og chokolade til kagen, der er masser af ingredienser, som skal gøres klar på skærebrættet. Derfor kan det godt betale sig at købe nogle ordentlige knive, så denne del af madlavningen bliver lidt nemmere. Zwilling knive hos knivblokken.dk udgør et godt alternativ til normale køkkenknive, for zwilling knive er kendt for deres gode kvalitet. Med zwilling knive ved hånden er du klar til at gå i krig med madlavningen – ligegyldigt om I skal have bøf stroganoff eller bolognese.

2: Læg en madplan

Det er nu engang nemmere og hurtigere at lave mad, når man ikke skal bruge tid på opgivende at kigge i køkkenskabene og finde ud af, hvilken ret, der skal på bordet i dag. Med en madplan ved hånden ved du i stedet præcis, hvad der skal laves, så du slipper for at overveje det fra dag til dag. Lav gerne madplanen i weekenden, så den er klar til resten af ugen, og sørg også for at få købt stort ind, hvis du har muligheden for det. Det kan være ret så irriterende konstant at skulle rende til og fra supermarkedet lige før lukketid, så det er rarest at have madvarerne klar på forhånd.