Står du og overvejer om du skal investere i et nyt tag til boligen? Så læs med her og bliv klogere på, om et nyt tag er den bedste beslutning for dig lige nu.

Hvis du oplever problemer med dit tag…

Et tag overlever ikke for evigt. Det udsættes for mange forskellige påvirkninger, som f.eks. sol, vind, storm, regn og sne – og det tærer på taget. Nogle tagtyper holder længere end andre, men på et tidspunkt kan selv det længst holdbare tag ikke holde længere. Hvis du er begyndt at opleve skader på skadet, som f.eks. utæthed eller lignende, så er det i hvert fald på tide at du investerer i et tagtjek. Mange tagfirmaer tilbyder dette helt gratis. Det kan give dig et godt indblik i, hvordan det står til med dit tag – specielt hvis du ikke ved, hvor gammelt dit tag er og hvor lang tid det typisk kan holde.

Hvis du gerne vil løfte husets værdi…

Et tag er en stor del af huset, og et helt nyt tag sørger for en markant stigning i husets værdi. Det kan være en kæmpe fordel, hvis man har til hensigt at sælge huset, da det er markant mere værd end med et gammelt nedslidt tag. Det er en stor investering, men det tilfører huset meget værdi – og du slipper samtidig med småskader, som skal repareres lidt efter lidt som selvfølgelig også kan komme til at koste en bondegård i længden.

Det kan også være en fordel at skifte til en anden tagtype, som er mere holdbar end den nuværende. Det sørger også for at huset stiger i værdi – specielt hvis den nye tagtype holder betydeligt længere end den nuværende, og det er oftest tilfældet.

Hvis du gerne vil give huset et æstetisk løft…

Jo ældre taget bliver, jo flere påvirkninger kan gøre taget knap så pænt at se på. Det kan f.eks. være mos på taget eller småskader, som gør at nogle tagsten skal skiftes. Et nyt tag kan give huset et kæmpe æstetisk løft, som får huset til at se helt nyt ud – og det sørger samtidig også for at huset bliver mere værd og du kan forlange mere for det, hvis du skulle vælge at sætte det til salg på et senere tidspunkt.