Det er blevet mere og mere populært at arbejde hjemmefra. Det giver nogle nye muligheder for effektivitet, at du ikke er afhængig af fremmøde på din arbejdsplads. Du kan i højere gad strukturere din hverdag ud fra dine behov, og du slipper også for transporttiden. Men hjemmearbejde har dog også sine ulemper. Det stiller visse krav til dine omgivelser samt din disciplin. Det kan eksempelvis være svært at arbejde målrettet, hvis naboens hund gør hvert femte minut, eller din nyfødte dreng ikke har lyst til at sove.

Heldigvis er der nogle ting, du kan gøre, for at dit hjemmearbejde bliver mere effektivt. Det starter med et godt hjemmekontor. Men hvordan skaber du lige sådan ét? Dette kan du læse mere om i de følgende to afsnit af denne artikel.

De rigtige kontormøbler

Det er ved dit skrivebord og i din kontorstol, at størstedelen af tiden kommer til at foregå. Derfor bør du ikke gå på kompromis med disse to komponenter. I forhold til skrivebordet bør du sørge for, at det er tilstrækkeligt bredt. Der skal være plads til de forskellige arbejdsting som computere, printere og papirer. I forhold til kontorstolen, bør du investere i en ergonomisk model. Du kommer til at sidde mange timer i denne stol, så for at minimere risikoen for rygsmerter bør du investere i noget ordentligt. Det kunne eksempelvis være en herman miller embody.

Effektivisér din tid

Det er vigtigt, at du laver en klar skelnen mellem arbejde og fritid, når du er på dit kontor. Hold pause når du holder pause og arbejd, når du skal arbejde. Ellers risikerer du, at du bliver mindre effektiv. Hvis du bliver generet af larm, kan du eventuelt investere i nogle lydtætte høretelefoner. Her kan du sætte musik på, eller du kan have noget beroligende baggrundsstøj, som kan overdøje naboens hund eller grædende babyer.