Flere og flere arbejder hjemmefra, og for mange er det en omstilling, der kræver nytænkning af indretningen i hjemmet og slører grænsen mellem arbejde og fritid. Hjemmearbejdspladsen er kommet for at blive, og derfor er det vigtigt at finde balancen og samtidig skabe et rum, som inspirerer dig og giver ny energi.

Udvælg et dedikeret arbejdshjørne

Kender du det med at sidde i sofaen i pyjamas og tjekke e-mails? Eller bliver spisebordet jævnligt brugt som arbejdsplads, for derefter at skubbe bunkerne til side når aftensmaden skal på bordet? Gør derfor dig selv en tjeneste, og indret et hjørne i hjemmet specifikt til arbejde. Dels vil det gøre dig mere produktiv, da du skaber en rutine, der stiller dit mindset ind på arbejde, når du sætter dig i stolen. Dels bliver du mindre distraheret af alle de huslige pligter, madplaner og nullermænd i hjørnet, som ellers risikerer at stjæle fokus.

Så find et smukt skrivebord, der inspirerer dig, og køb en Aeron chair, som passer godt på din ryg og sikrer dig en ordentlig arbejdsstilling.

Indret dig hyggeligt og bliv inspireret

Det kan måske være fristende at bruge et hjørne af pulterrummet, som alligevel står ubrugt hen, til arbejdshjørne. Eller måske kan den fugtige kælder, hvor kun få solstråler finder ind, endelig bruges til noget? Her bør svaret være “nej!”.

Vi bruger halvdelen af vores vågne timer på arbejde, og derfor fortjener du også nogle omgivelser, som giver arbejdsro, velvære og et godt flow i løbet af arbejdsdagen. Skab hygge omkring dig med bløde tekstiler og et lækkert, blødt arbejdslys.

Bliver du inspireret af skøre, livlige tapeter? Måske finder du bedre fokus med rolige farver? Find en malermester i Holte, og giv nyt liv til væggene med en omgang maling. Du og dit arbejde fortjener en kontorplads, som gør dig glad.

Gør plads til både arbejde og familieliv

Når arbejdet kommer med hjem og fylder så stor en del af dagligdagen i hjemmet, kan det være svært at koble fra og “gå hjem fra arbejde”, når dagen er slut. Samtidig er det ikke alle, der har plads nok til at have et decideret kontor.

Hjemmearbejdspladsen skal derfor fungere som en integreret del af hjemmet i alle døgnets timer uden konstant at minde dig om arbejde, når du har fri.

En løsning kan være at anskaffe dig et par lukkede skabe eller en skrivepult med et rum under bordpladen, så du i et snuptag kan transformere bordet til en arbejdsplads og i bogstaveligste forstand kan lægge arbejdet på hylden, når dagen er omme.

Visuel ro er altafgørende for, at du ikke tænker arbejde, når du har fri, og dermed bevarer balancen mellem arbejdsliv og fritid.