Hvis du ejer en mindre eller større virksomhed, er det sandsynligt, at din hjemmeadresse bliver brugt som hjemmekontor, værksted eller landbrug. Det kan ofte betyde, at du har brug for at kombinere dit hjem og din arbejdsplads. Det skaber samtidig et behov for at adskille de to, så du kan holde fri, når du har fri. Du kan heldigvis selv gøre noget for at adskille de to, så du kan holde helt fri, når du er hjemme.

Separate indgange

Hvis dit hjem og arbejdsplads ligger på samme adresse, er det en stor fordel at have separate indgange. Det betyder nemlig, at du nemmere kan adskille arbejde og fritid. Når du går ind ad din arbejdsdør er du på arbejde, og når du går ind ad din hoveddør, har du fri. Hvis du har ansatte, som møder op ved dit hjem, kan du opstille udendørs askebægre, som de ansatte kan benytte. Det gør det nemmere for dig at holde området rent og pænt.

Adskilte bygninger

Det er en stor fordel at holde dit hjem og din arbejdsplads adskilt i forskellige bygninger. Det er dog måske ikke det første, du gør, når du starter din virksomhed op. I takt med at virksomheden vokser, giver det dog meget mening at bygge en separat bygning til kontor, værksted, eller hvad du har brug for. Hvis du har en håndværkervirksomhed, kan du med fordel bygge et stort udendørs værksted, hvor der er plads til at udvide virksomheden. Her kan du eksempelvis gøre det nemt og billigt ved at lægge fugefri gulve på værkstedet.

Afskærmninger

Hvis du vil adskille arbejde og fritid, så er det vigtigt, at du afskærmer lokalerne. Det er eksempelvis ikke særlig afslappende at nyde en fridag på terrassen, hvis du kan kigge direkte over på værkstedet, der bugner af projekter, som du skal arbejde videre med mandag morgen. Derfor kan du med fordel afskærme de forskellige dele af din ejendom. Ligger din arbejdsplads og dit hjem i hver sin bygning, kan du plante træer og hække, der sørger for, at de ligger hver for sig. På den måde vil det med garanti blive nemmere at slappe af, når du lukker døren til kontoret eller værkstedet efter en lang og hård arbejdsdag.

Hold fri

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt, at du husker at holde fri. Noget af det svære ved kombinationen af arbejdsplads og hjem er nemlig, at du altid kan gå på arbejde. Det betyder også, at du mentalt kommer til at være på arbejde mange af døgnets timer. Derfor kræver det, at du kan finde ud af at holde fri. Det kræver disciplin, men samtidig kan det give dig større livskvalitet. Hvis du har brug for hjælp, kan du spørge familie og venner. De kan være opmærksomme på, hvornår du bruger din fritid til at arbejde. Hvis du tager imod dette råd – og de tre andre – kan du med garanti få et godt og sundt liv, selvom din arbejdsplads og dit hjem ligger på samme adresse.