Der er i dag mange, der er så privilegerede, at de har mulighed for at arbejde hjemmefra. Det betyder, at de kan nyde lidt mere frihed og lidt mere spontanitet i deres arbejdsliv, idet de ofte kan arbejde på de dage og de tidspunkter, som falder dem mest naturligt – dog er det med frihed under ansvar. Der er nemlig stadig nogle ting, der skal være i orden, førend det sikres, at der gennemføres en så optimal og effektiv arbejdsdag, som det overhovedet er muligt. Derfor bør du vende et blik mod dit hjemmekontor.

Skab de bedste arbejdsforhold

Ofte handler det nemlig om, at hjemmekontoret skal være veludstyret, således det tilgodeser alle de behov, som der måtte opstå i løbet af de normale arbejdsdag. Det er for eksempel noget, der gør sig gældende med et godt skrivebord – gerne et der kan hæves og sænkes for at tilgodese forskellige arbejdsstilliner, en kontorstol der er god for ergonomien, en computer, en computerskærm, en mus og diverse andre gængse kontorredskaber som for eksempel kuglepenne, blyanter, papir, post it’s og en printer samt et lager af printerpatroner. Man løber nemlig ofte tør for blæk på de mest ubelejlige tidspunkter.

Glem ikke det hyggelige miljø

Dog er det ikke kun det kliniske kontormiljø, der skal sikres. Det skal nemlig også være et rum, som er både hyggeligt og inspirerende at opholde sig i, således det bliver rart at gå på arbejde hver dag. Derfor bør du også indrette dig hjemligt i dit hjemmekontor. Det kan du for eksempel gøre med en god sofa, du kan nyde en god kop kaffe i pausen i, det kan være nogle af børnenes tegninger og billeder, eller det kan være en opslagstavle, der er fyldt med gode minder. Det kan for eksempel være feriebilleder, indbydelser og vigtige papirer, du ikke må glemme.