Har du brug for hjælp til at vælge den helt rigtige lampe til enten loftet i spisestuen, stuen, soveværelset eller et helt fjerde værelse? 

At vælge den helt rigtige loftslampe er afgørende i forhold til at få den helt rigtige belysning, og hermed stemning, i hjemmet. Hvis man vælger den helt rigtige lampe til loftet, kan det hjælpe med at løfte rummet og skabe den helt rigtige fornemmelse. Herunder kan du finde lidt tips til, hvordan du bærer dig ad med at finde frem til din lampe i hele belysningsjunglen. Så kan du næsten bide dig sikker på, at du kommer hjem med den helt rigtige lampe.

 

Hvilken størrelse lampe skal du vælge?

Belysning generelt kan være en svær størrelse, netop fordi lamper kommer i så mange forskellige størrelser, typer og designs. Det er vigtigt at finde en loftlampe, der har de ideelle dimensioner i forhold til det pågældende rums størrelse, det perfekte fald i forhold til rummets lofthøjde, giver den optimale mængde lys og derudover også passer til den stilart, der er i rummet. 

En pendel lampe kan være et rigtig godt valg, da disse hverken er for store eller for små. På den måde kan de passe ind i stort set alle rum. Derudover kan de også bruges som hjørnebelysning, hvis du for eksempel mangler et hyggeligt skær over din skænk. Du kan finde et stort udvalg af pendel lamper hos Daells Bolighus. Her kan du gå på opdagelse i de forskellige designs og se, om der en eller flere pendel lamper, der passer ind i de rum, du mangler belysning til.

 

Hvor meget lys skal du have i et rum med en pendel lampe?

Der har været en massiv overgang til LED-pærer, også ved brug af pendel lamper. Dette skyldes, at de er mere økonomiske, da de kræver langt mindre elektricitet for at kunne producere den samme mængde af lysudbytte. Det er derfor sjældent, at der gøres brug wattage som et pålideligt mål for lysudbytte.

LED-pærer bliver målt i Lumen, og det anbefales, at man har 250 lumen pr. kvadratmeter. Dette kan spredes ud over både loftslamper, gulvlamper og bordlamper – og naturligvis din pendel lampe – for på den måde at opnå den optimale effekt af lysene. Derudover giver dét at have flere lamper i et rum også mulighed for at kreere en bestemt stemning i rummet, da du kan vælge, hvilke lamper du ønskere at have tændt. For et lyst værelse kan du have dem alle tændt, men hvis du vil hygge dig om aftenen, kan du bare have en af dem tændt.