Rigtigt mange har måtte arbejde hjemmefra under Corona, hvilket har betydet at ens hjemlige rammer pludselig blendede sammen med de professionelle fra arbejdet. Det kan være svært at få denne dynamik til at gå hånd i hånd, men hvis man opstiller et godt skema med gode arbejdsrammer i hjemmet så kan det godt lade sig gøre at få en nogenlunde hverdag op at køre.

Men det er ikke alle der har plads til at dedikere et helt rum som kontor, og det kan være meget problematisk hvis man gerne vil have ro til at udføre ens arbejde. Har du til gengæld et kontor er det også en oplagt mulighed for at gøre det produktivt og behageligt at befinde sig i, nu hvor ingen ved hvor længe Corona kommer til at vare ved – og hvem ved? Måske der i fremtiden bliver meget mere arbejde hjemmefra, eftersom man finder ud af at meget sagtens kan klares hjemmefra.

Et hæve sænkebord er uundværligt

Bruger du mange timer ved et skrivebord, så bør man simpelthen have et hæve sænkeskrivebord. Det gør simpelthen arbejdsdagen meget mere behagelig at komme igennem, og så er det tilmed også meget sundere at kunne komme lidt op og stå imens man arbejder. Ikke nok med det, så aktiverer man også sine muskler ved at stå op, hvor man faktisk forbrænder dobbelt så meget som ved at sidde ned.

En god kontorstol er også at foretrække til når ikke du skal stå op. Her behøver du ikke en stor flyder, men derimod en med god ryg og nakkestøtte som samtidig er bygget solid nok til at du ikke falder ned i den.

Hæve sænkeborde findes i mange forskellige størrelser og prisklasser, men ofte så finder man dem ret dyre – på den anden side af 3-4000 kroner. Det er altså en investering i sig selv og ens helbred, og særdeles ikke en man bør tage let på.

Belysningen påvirker energiniveauet

Hvis ikke man har mulighed for at komme ud af sin bolig, og altså er tvunget til at arbejde hjemmefra, så bør man i hvert fald komme lidt ud af huset for at aktivere både muskler og hjerne lidt. Man bør yderligere også sørge for at kontoret har den rigtige belysning, for hvis der er for mørkt på kontoret, så bliver det svært at holde sig frisk. Kroppen reagerer på belysning, og når der bliver mørkt, så tror kroppen at den skal begynde at gøre klar til at sove. Så hvis ikke man har gode vinduespartier med godt lysindtag, så bør man investere i gode lamper der skaber en lys og frisk belysning. Har man lyst til at gå takket videre kan man investere i belysning der kan kontrolleres, således at man også kan tone lidt ned for belysningen hvis man arbejder sent og gerne vil kunne sove når man får rundet af. Læs mere på Heybolig.dk, hvor du kan finde en masse inspiration til din boligindretning – også udover kontoret.