Hjemmet skal være et hyggeligt sted, hvor du har lyst til at være. Her kan belysning være en essentiel del af det. Det er derfor vigtigt, at du vælger den rigtige belysning de rigtige steder i hjemmet.

I dette indlæg har vi samlet en guide med gode råd til, hvordan du vælger den rigtige belysning til hjemmet. Vi kommer ind på følgende kategorier:

  • Vælg forskellige typer belysning.
  • Husk belysning de essentielle steder.
  • Tænk over formålet med belysningen.

Vælg forskellig typer belysning

Når du skal skabe lys i hjemmet, er det vigtigt, du vælger forskellige lyskilder. Der er ikke meget ved det, hvis du har gulvlamper i hele hjemmet. Det er derfor en fordel at kombinere forskellige typer. Det kan for eksempel være loftslamper, pendler, gulvlamper, væglamper og så videre.

Der er mange skønne løsninger, når det kommer til belysning. Ved at mixe forskellige former for belysningstyper kan du skabe noget dynamik i indretningen. Det kan for eksempel være perfekt med lyskæder et sted i indretningen, hvorimod pendler er bedre et andet sted.

Det vigtigste er, at der en sammenhæng imellem de forskellige typer af belysning, du vælger at pryde indretningen med.

Husk belysning de essentielle steder

Når du skal finde belysning til hjemmet, er det en fordel at starte med de vigtigste placeringer. Der er flere steder i hjemmet, hvor du skal have helt styr på belysningen, inden du flytter ind.

Et af de vigtigste steder med god belysning er over spisebordet. Du skal selvfølgelig kunne se, hvad det er, du spiser. Derudover kan det for mange også være en ekstra kontorplads. I dette tilfælde er der brug for ekstra godt lys.

Vi bliver i køkkenet. Belysningen over køkkenbordet er nemlig også yderst vigtigt. Du skal nemlig have godt lys til at kunne udfolde dine gastronomiske evner – eller bare til at smøre en rugbrødsmad.

Det er vigtigt, at du nøje overvejer dit valg af belysning over køkkenbordet. Derudover skal belysningen også have den rette placering. Der er derfor mange ting, du skal overveje, når du skal finde belysning til køkkenet.

Tænk over formålet med belysningen

Når du helt generelt skal finde belysning til dit hjem, skal du nøje overveje formålet for belysningen. Det kan nemlig hjælpe dig i den rigtige retning, når det kommer til valg af belysning.

Når du skal finde belysning til soveværelset, kan det være en fordel at tænke praktisk og hyggeligt. Det kan være hyggeligt med en loftslampe af en art, der kan give stemning til rummet.

Det er dog også yderst praktisk at have sengelamper ved sengen. På den måde slipper du nemlig for at skulle famle dig igennem mørket, når du skal i seng.

I stuen kan der være stor forskel på, hvilken belysning du skal have over sofabordet sammenlignet med hyggekrogen i hjørnet. Det er derfor vigtigt, at du overvejer formålet med din belysning, inde du køber den første og bedste lampe.

Vi har nu været igennem tre forskellige råd omkring valg af belysning. Disse råd kan hjælpe dig med at få den helt rette belysning, som du har brug for i dit hjem. Du kan derfor opbygge lige præcis den stemning, du ønsker.