Det kan virke som et nemt valg, når det kommer til stykket, er det ikke helt så let at finde den rette sofa. Det er der mange, der må se i øjnene, når de først begynder at kigge på deres muligheder. Når du skal købe en ny sofa, er det vigtigt, at du får indskrænket dine muligheder først, så du ikke leder blandt tusindvis af sofaer.

Heldigvis kan du her på siden finde en række gode tips, der kan hjælpe dig med at finde en ny sofa.

1. Vil du slænge dig eller sidde oprejst i sofaen?

Du skal finde ud af, om du har en holdning til siddehøjde og -dybde. Har du ikke det? Det bør du have. Faktisk er det med til at afgøre, om din sofa er god at slænge sig i, eller om den er bedre at sidde oprejst i. Den kan også være god til begge dele. Her er der forskel på folks ønsker og sofaens formål.

Derfor er det også vigtigt, at du overvejer, hvad du egentlig skal bruge den til. Hvis du gerne vil have en sofa, som du kan slænge dig i, skal du vælge en lav og dyb sofa med bløde hynder. Skal det være en sofa, der er god at sidde oprejst i, skal du vælge en smal og høj model, der har lidt mere faste hynder.

Hvis du ved, at du skal bruge den til begge dele, skal du gå på jagt efter den gyldne mellemvej. Det betyder, at den hverken må være for høj eller lav, for smal eller dyb, for hård eller blød.

2. Stof eller læder?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at de fleste vælger deres materiale til sofaen ud fra, hvad der er mest praktisk at vælge. Men det er dog ikke noget, der behøver at ligge til grund for dit valg. Derfor behøver du ikke at vælge et materiale fra, fordi du tror, at det bliver slidt for let, eller at det er svært at holde ved lige.

Du kan nemlig finde flere udgaver af både stof og lader, der hver især matcher forskellige behov. Til en start skal du dog finde ud af, om du helst vil have en sofa i stof eller læder. Herefter er det en god idé, at du tænker over, hvordan sofaen bliver brugt i det daglige. Er der fx børn eller husdyr, der kan kravle op i sofaen?

Ud fra sådanne spørgsmål, er det betydeligt nemmere at vurdere, hvor høj en slidstyrke dit materiale skal have. Dertil bliver det også nemmere at vurdere, om du fx skal vælge gennemfarvet eller rå læder til din nye sofa.

Hvis du er i tvivl, er det en god idé at spørge forhandleren. De er typisk altid klar til at hjælpe. Det kan du i hvert fald være sikker på, at de er, hvis du vælger at handle hos http://sofa.dk/. Derfor skal du ikke bekymre dig om, hvorvidt det er for svært at vurdere, hvad det rette materiale til din sofa er.