Der kan være mange gode grunde til, at man gerne vil male i hjemmet. Det kan være, at der er en lille ny på vej, og der nu skal være nye farver i børneværelset. Det kan være, at du gerne vil have en ny farve i stuen, fordi den lædersofa, som du altid har drømt om passer bedre til en grøn væg. Uanset grunden til, at du gerne vil male i hjemmet, så er der dog nogle få råd, som du bør læse, inden du finder penslen frem. På den måde undgår du at skulle male om og være ked af det endelige resultat. Mangler du flotte dekorationer og plakater til dine flotte nymalede vægge efterfølgende, kan du se mere på Minida.dk

En væg eller hele rummet?

Vil du gerne have en ny farve i et rum, så er det vigtigt, at du overvejer, om du gerne vil have, at hele rummet får en ny farve på væggene, eller om du gerne vil have, at det udelukkende er en væg, som du gerne vil fremhæve. Har du et mindre rum, så kan det være en god ide at benytte en flot farve på udelukkende en væg. Dette skal være en hel væg, altså en væg uden vinduer eller en dør. Dette skal være den væg, hvor du gerne vil have meget af din pynt hængt op eller den væg, hvor du gerne vil have flere hylder hængt. Øjet vil nemlig blive draget til denne væg, når man træder ind i rummet. Har du et større rum, som du gerne vil gøre mindre, så kan du passende male hele rummet uden konsekvensen, at rummet føles for småt.

Vælg en farve

Efter du har valgt, hvordan du gerne vil male dit hjem, så er det vigtigt, at du giver dig selv god tid til at overveje, hvilken farve, som passer ind i lige præcis det rum, som du gerne vil have malet. Her er det vigtigt at huske, at jo skarpere farven er, jo nemmere bliver det for øjnene at blive trætte, når du opholder dig i rummet. Vil du gerne have neongrønne vægge, så vil dine øjne skulle optage mange farvesignaler, og du vil kunne få hovedpine af at være i rummet for længe ad gangen. Dette kan være upraktisk i forhold til rum, hvor du skal opbevare dig i mange timer, for eksempel soveværelset eller stuen. Vælg derfor en farve, som er naturlig for øjet. Dette kan være en naturlig grøn nuance eller en dyb eller lys blå.

Tænk fremad

Inden du skal male, så er det vigtigt, at du tænker fremad. At male kan være et stort projekt, og det er derfor en god ide, at man får opgaven udført, så der går lang tid, før det igen er nødvendigt. Det kan her være en god ide at tænke fem år ud i fremtiden. Er denne farve så stadig flot med de møbler, som skal stå i rummet? Vil farven være flot, når din søn eller datter bliver fem år ældre? Altså kan du spare dig selv for mange bekymringer og meget arbejde, hvis du tænker fem år ud i fremtiden.