Hvis du synes, at dit køkken trænger til noget forandring, har du den mulighed, at du kan lave det helt om. Dog er det en både besværlig og omkostningsrig metode, som i de fleste tilfælde slet ikke er nødvendig for at skabe en fed forandring.

Du kan nemlig sagtens give dit køkken en overhaling med forskellige enkle tips. Det er mere overskueligt og samtidig billigere.

Giv dine køkkenlåger et helt nyt look

Det er ikke nødvendigt at suse ud og købe et nyt køkken for at lave dit køkken helt om. Du kan med en klat maling og nogle nye greb komme rigtig langt. Hvis du fjerner alle greb på dine køkkenlåger og sliber dine låger, er de klar til, at du kan male dem.

Når du selv maler dine køkkenlåger, kan du helt selv bestemme, hvordan de skal se ud. Det gode er desuden, at du altid kan skifte farve igen, når du har lyst til det. Det tager tid at male et helt køkken, men til gengæld bliver du rigtig glad for resultatet i sidste ende.

Det er vigtigt, at du bruger den rigtige form for maling, når du maler dine køkkenlåger. I en forretning kan de hjælpe dig med, hvilken maling du bør bruge. Hvis ikke du bruger en korrekt maling, får dit køkken ikke den lækre finish, som det gerne skal have.

Når dine køkkenlåger er malet og tørret, kan du komme nogle nye greb på. Du vil blive overrasket over, hvor meget noget maling og nogle greb kan gøre. Det kan ændre dit køkkens look fuldstændig, så det ligner et helt nyt køkken.

Udstyr dit køkken med nye lækre ting

Dit køkken bliver ikke kun mere lækkert at være i ved at få et nyt look. Det kan også hjælpe at udstyre det med nogle nye maskiner og nyt køkkengrej. Det bliver sjovere at lave mad, når du har en masse forskelligt lækkert udstyr.

Du kan f.eks. gå ud og købe dig en lækker knivblok, der kan pynte på dit køkkenbord. Desuden kan du eksperimentere og købe en sifonflaske til dit næste madlavningsprojekt. Der er rig mulighed for at finde på ting, der gør dit køkken mere lækkert at lave mad i.

Det kan bl.a. også være:

  • En stor køkkenmaskine

  • En smart pastamaskine

  • En sous vide

  • Nogle gode knive

Pynt op med fine detaljer og nips

Når du gerne vil give dit køkken en overhaling, kan du gøre det på mange forskellige måder. Det kommer helt an på i hvor høj grad, du ønsker forandring. Hvis du i bund og grund synes, at dit køkken fungerer, men blot er blevet lidt kedeligt, kan du nøjes med at pynte op med nogle forskellige detaljer og nips.

Du kan f.eks. finde nogle fine plakater, som du kan hænge op på dine vægge. Det er med til at give noget personlighed og stemning til dit køkken. Du kan også finde nogle urtepotteskjulere og et par grønne blomster, der kan give noget liv.