Kloakken er en vital del af boligen, og det er vigtigt, at den fungerer fuldstændig optimalt. Men der er en række problemer, der kan opstå i eller omkring kloakken, som kan være en rigtig pestilens i hverdagen. Derfor gælder det om at holde øje med kloakken og dens funktion, og få tilkaldt noget hjælp så snart du finder noget, der kunne ligne et problem tilhørende kloakken.

Hvilke problemer kan der opstå i kloakken, og hvordan er de til syne?

En velfungerende kloak er ikke noget, du lægger mærke til – den er der bare, og den fungerer. Så det er faktisk et ret dårligt tegn, hvis du på den ene eller den anden må lægger mærke til din kloak. Et af de tegn der er på, at din kloak ikke fungerer særlig godt, er hvis kloakken lugter. En velfungerende kloak lugter nemlig ikke, så hvis boligen er hærget af en kloaklugt, er det et dårligt tegn. Et andet tegn på kloakproblemer kan også være vand, der løber ned af væggene. Dette vil som oftest ske i kælderen, og det er ofte i sammenhæng med regnvejr, at dette problem vil blive opdaget.

Hvordan bliver problemerne fikset, og hvem skal du have fat i?

Et af de første trin er at finde ud af, hvad der er galt. Den bedste måde at gøre dette på, er at ringe til et professionelt kloakfirma i dit lokalområde, f.eks. Thornvig Jensen A/S hvis du bor i Herning-Ikast området. Med den rette kloakservice, som ofte vil være en tv-inspektion, er det ofte ikke svært at finde ud af, hvad din kloak fejler. Kloakfirmaet er selvfølgelig specialiseret i alt, der har med kloakken at gøre, så når de først har fundet kilden til problemet, vil det højst sandsynligt ikke gå lang tid, før du igen har en velfungerende kloak.