Vil du rigtig gerne flytte til hovedstaden, men føler du dig lige nu fanget ovre i Vestjylland? Det kan være utroligt dyrt at flytte til København, men det betyder så langt fra, at du ikke skal gøre det alligevel! I denne artikel vil du få nogle gode råd til, hvordan du kan flytte over til hovedstaden uden at det kommer til at koste dig en værre bondegård.

Find en byttelejlighed

Nogle mennesker vil gerne flytte til København, hvorimod andre gerne vil flytte over på vestkysten. I sådanne tilfælde er det måske muligt at finde byttelejlighed i København. Det sker af og til for nogle, at de er utroligt heldige at finde frem til at en god byttelejlighed inde i hovedstaden. Med sådan en byttelejlighed bytter man bogstaveligt talt lejligheder. Hvis nogen eksempelvis gerne vil over på Bornholm at bo, og der er en person med en lejlighed på Bornholm, der gerne vil flytte til hovedstaden, så bytter man lige over. Når man på den måde finder en byttelejlighed, gør man det nemmere og billigere for sig selv at flytte til hovedstaden. Det bliver en del nemmere at komme af med ens gamle lejlighed, og det er mindst lige så nemt at finde frem til en ny lejlighed inde i hovedstaden.

Tænk i små kvadratmeter

Selv hvis du er så heldig at finde frem til en god byttelejlighed inde i København, så er det vigtigt at du ikke forventer alt for meget plads til at starte med. Du flytter trods alt til hovedstaden og inde i en hovedstad, er der altid langt mindre plads end i resten af landet. Det vil sige, at selvom du skal til at betale en noget højere husleje, så kan du ikke forvente at få særlig mange kvadratmeter ud af det. Det er vigtigt at du gør dig selv dette klart, før du flytter til København. Du er nødt til at styre dine forventninger, når du vælger at flytte til hovedstaden. I samme åndedræt bør det også nævnes, at du for eksempel sagtens kan risikere at få en lejlighed med lave skråvægge. Eller at du får en lejlighed der ligger oppe på 5. sal – uden elevator. Sådan fungerer det inde i hovedstaden og selvom man muligvis skal til at betale meget mere i husleje, så betyder det ikke nødvendigvis at man får særlig meget mere kvalitetsbolig ud af pengene. (Snarere tværtimod).

Find en rumbo

Det kan være utrolig svært at finde frem til en bolig i hovedstaden og det kan derfor være nødvendigt, at du finder en rumbo at bo sammen med. På den måde bliver huslejen en del mere overskuelig for dig. Det kan desuden også være meget hyggeligt at have en rumbo. På den måde er du aldrig alene inde i hovedstaden.