Et væld af danskere stræber efter at kunne eje deres helt eget hjem. Nogle køber en lejlighed. Andre bliver en del af en andelsforening. Og nogen tager skridtet og køber et hus at bo i. Men tidligere i livet, så er det langt de færreste, der har pengene til lige at købe et stykke ejendom. Nej, langt de fleste finder andre løsninger, der gør dem i stand til at have et hjem. Den løsning, rigtig mange danskere vælger, er at bo til leje i et hus eller lejlighed. Det er ganske normalt og en fantastisk løsning for de mennesker, der er det sted i deres liv. Og selvom det måske lyder negativt blot at leje sig ind i et hjem ejet hos nogle andre, så er der faktisk også fordele ved at bo til leje. Der er nemlig mange praktiske ting omkring boligen, der pludselig er udlejerens ansvar. Hvis der kommer vandskade, der ikke er selvforskyldt, så er det udlejeren, der dækker. Stod du i egen bolig skulle du selv punge ud for alle disse ting, men det slipper du som regel for som lejer. Med andre ord er der altså lidt mindre ting at bekymre sig om. Men det sker for de fleste før eller senere, at de skal fraflytte deres lejemål. For nogen skyldes det rejsen mod første ejerbolig. Andre har ganske enkelt fundet et andet fedt lejemål. Men netop ved lejemål er der også en række ting, du skal have styr på, hvis du fraflytter det. Er du en smule i tvivl om, hvad der kan være godt at have styr på? Som kommer her en lille liste, der kan hjælpe dig på vej. God læselyst!

Bor du i hus?: Så overvej en slamsuger

Er du på nuværende tidspunkt en lejer af et hus, du skal til af fraflytte? Så kan det være en god ide at ringe efter en slamsuger. Det er ikke alle kontrakter, der forlanger dette, men det er uanset hvad rigtig god stil, at rengøre kloakken før, du forlader stedet. Hjælpen til dette kunne du for eksempel få via døgnservice vvs fra Akutvvsservice.dk. 

Læs din kontrakt

Kontrakten er måske det allervigtigste at have styr på, når du fraflytter et lejemål. Heri står alt, hvad du er forventet at have løst i hjemmet. Læs denne utrolig godt igennem, og så er du sikker på ikke at få nogle ubehagelige overraskelser fra din udlejer.

Pakning af egne sager

Nedpakningen lyder måske banalt. Du skal jo bare have alle dine ting med, så lejligheden er tom? Ja, men det er alfa omega, at du får pakket tingene ned på en måde, der gør, at du kan finde dine ting igen. Flytning kan være et kæmpe rod, og du hjælper dig selv ved at være en smule organiseret.