Der er mange, der sover dårligt om natten. Og det kan der være rigtig mange forskellige grunde til. Ofte har det dog noget med selve sengen at gøre. Måske er den ved at have nogle år på bagen, hvorfor den er slidt. Dermed er den blevet hængekøjeblød og sørger for, at din krop sover akavet lige såvel, som fjedrende er blevet slappe, hvorfor din rygsøjle og din nakke ikke får støtte. Det kan fører til gener og smerter i kroppen, og så er din søvn pludselig ikke så god, som den burde være.

En hård eller blød topmadras

Det kan dog også skyldes, at din seng er for blød for dig eller for hård for din krop, og derfor er det vigtigt, at du gør noget ved for eksempel din topmadras. Denne kan nemlig ofte være med til at give dig den helt rette hårdhed i sengen. Lyder det spændende? Så tage et kig her på siden og find den topmadras, du mener, der kan give dig din gode nattesøvn tilbage. Men husk, at du er nødt til at teste for at finde ud af, om det virkelig er den rette for dig.

Din partner skal måske have en anden

Og så er det også vigtigt at være opmærksom på, at det ikke er sikkert, at du og din partner sover godt med den samme hårdhed. Ofte vil mænd for eksempel gerne ligge lidt hårdere end kvinder, og derfor er det ikke sikkert, at I skal have den samme topmadras. Når det kommer til søvnen, er der nemlig tale om et område, hvor man ikke bør gå på kompromis, idet det netop er den, der sørger for, at vi er friske og udhvilede hver morgen. Det er den, der giver os energi i hverdagen og motivation til at overkomme eventuelle problemer.