Et lille soveværelse? Det er ikke nødvendigvis noget problem – med en løsningsorienteret og kreativ tilgang kan du sagtens få skabt et fantastisk rum, selvom pladsen er meget begrænset. Selv soveværelser, der ikke består af meget mere end 6-12 kvadratmeter, kan blive både hyggelige og charmerende. Men hvordan skal jeg bære mig ad? Det finder du svar på i denne artikel.

Vælg en skabsseng til fordel for en traditionel seng

Sengen er uden sammenligning det møbel, der fylder mest i et soveværelse (hvilket i bund og grund er meget naturligt). Dermed ikke sagt, at sengen nødvendigvis skal fylde en hel masse. Faktisk er der mulighed for at få en seng, der næsten ikke fylder noget, når den ikke er i brug. Og her hentyder vi ikke til sovesofaer. Nej, vi hentyder til skabssenge. En skabsseng ligner et skab i opslået form, men på få sekunder kan du folde selve sengen ud. Det er genialt.

Og bemærk så, at blot fordi der er tale om en skabsseng, så behøver du ikke at nøjes med en enkeltseng eller en halvandenmandsseng. Der er faktisk også mulighed for at få en dobbeltseng som skabsseng. Dette kan du blive klogere på her via linket.

Brug højden

Hvis du vil have mange elementer ind i et lille soveværelse, så er det alfa og omega, at du formår at bruge højden i rummet. Og heldigvis er der rig mulighed for at bruge højden i mange sammenhænge. Du kan f.eks. investere i hylder, væghængte skabe og andre løsninger, der ikke optager en masse gulvplads. Derudover skal du være bekendt med, at sådan noget som spejle kan få et rum til at syne større.

Gå efter skræddersyede løsninger

Møbler og diverse i standardmål passer ikke nødvendigvis ind i dit soveværelse, og derfor vil de ikke altid indfri dine behov. Af følgende grund kan du blive nødt til at gå efter skræddersyede løsninger. Har du f.eks. et lille hjørne i soveværelset, som du gerne vil omdanne til en lille kontorplads, så vil det være oplagt at få lavet et skrivebord, der passer ind i netop dette hjørne. Hvis du er kreativ og har hænderne skruet rigtigt på, kan du også gå i krig med det selv. Dette vil spare dig for mange penge, idet skræddersyede møbler og diverse til hjemmet sjældent er helt billigt.

Hold dig til de vigtigste elementer

Du kan helt sikkert komme på mange elementer, du gerne vil have ind i dit soveværelse, men er det realistisk, at der kan findes plads til det hele? Ellers bør du overveje grundigt, hvilke elementer der er de vigtigste for dig. Måske kan du sløjfe natbordet eller skrivebordet, hvis du i virkeligheden godt kunne klare dig uden. Hvis du kan nøjes med en seng, et garderobeskab og et tøjstativ, så er det måske ikke nødvendigt med andet.