Hvis du har en garage, kender du garanteret til, at den hurtigt bliver til et sted, hvor du ligger alt det hen, som ingen anden plads har. På den måde bliver det også nemt til et rodet og uoverskueligt sted. Til gengæld behøver det slet ikke at være sådan. Hvis du forsøger at skabe noget orden og system i din garage, kan du få rigtig meget god brug ud af den.

Det får du her nogle gode tips til, hvordan du gør.

Ryd grundigt ud i dine ting

Din garage kan som sagt hurtigt blive til et sted, hvor du smider alt muligt hen, når du ikke kan finde et andet sted til det. Derfor kan der være alverdens forskellige ting samlet. Jo flere ting du har i din garage, desto sværere er det at holde orden.

Derfor kan du med fordel rydde grundigt ud i din garage. Alle de ting du ikke har brug for, kan du enten smide ud, sælge eller give væk.

Der kan dog være mange ting, som du er i tvivl om, hvorvidt du kommer til at bruge igen. Den slags ting kan du samle i nogle kasser og stille væk. Hvis ikke du har åbnet de kasser et halvt år senere, så ved du, at du trygt kan smide de ting ud.

Lav en praktisk værkstedsplads

Hvis du er vild med gør-det-selv-projekter og håndværk, så er det helt oplagt at gøre plads til en værkstedsplads i din garage. Hvis du rydder op og skaber orden i din garage, bliver der netop plads til et lille værksted. Der kan du samle alt dit værktøj og maskiner såsom en høvl, boremaskine, stiksav m.m.

En værkstedsplads kan f.eks. bestå af en bordplade eller en høvlebænk. Det gode ved sådan en værkstedsplads er, at du får samlet alt dit værktøj ét sted og ovenikøbet får et sted at arbejde.

Skab en masse opbevaringsplads

Hvis der er noget, du ikke skal gå ned på i din garage, så er det opbevaringsplads. Hvis du har en masse opbevaringsplads, er det langt lettere for dig at holde orden i dine ting.

Du kan skabe en masse god opbevaringsplads ved f.eks. at have reoler stående langs væggene i din garage. Reoler er praktiske, fordi de ikke er ret dybe og derfor ikke fylder ret meget, men du samtidig kan fylde dem med kasser, hvori du kan sortere dine ting.

Hvis du gemmer dine ting væk i skabe, er de sværere at finde. På nogle åbne reoler kan du have kasser stående, hvor du kan notere på, hvad der er i.

Hvis der alligevel er nogle ting, du gerne vil gemme væk, kan du stille nogle højskabe i din garage. Det giver dig stadigvæk mulighed for at bruge kasser til at skabe et godt system til alle dine ting. De står bare ikke fremme på samme måde som på nogle reoler.