At være husejer er typisk forbundet med, at der hele tiden er noget, der skal vedligeholdes. Det koster både tid og penge, men det er en nødvendighed, hvis du ikke ønsker, at dit hus skal forfalde. Men hvordan kan du sørge for, at din bolig hele tiden fremstår pæn og nydelig? Det kan du få flere idéer til her.

Pas godt på husets facade

Husets facade er din boligs ansigt udadtil. Derfor bør du sørge for, at den fremstår indbydende, så både du selv og dine gæster er glade for at kigge på din bolig. En husfacade kan se ud på mange måder. Der er derfor flere forskellige vedligeholdelsesmuligheder. Det kan være, at du bare skal male din facade, eller måske er der brug for en imprægnering af mursten.

Tjek boligens vinduer

Hvordan ser vinduerne ud i din bolig? Trænger de til en omgang maling, eller skal der mere istandsættelse til? Gennemgå alle vinduerne en gang om året, så du ved, hvad status er på dem. 

Kig dit tag efter i sømmene

Du bør af og til kigge dit tag efter i sømmene. Hav en fast plan for, hvornår du gør det. Derved ved du hele tiden, hvordan det går med dit tag, og om der skal yderligere tiltag til. Det er især vigtigt, at du gennemgår dit tags tilstand efter en kraftig storm. 

Efterse alle dine tagrender

Det kan være en fordel, at du efterser alle dine tagrender en gang i foråret og en gang i efteråret. Der vil med garanti være en del blade, som skal fjernes efter efterårets løvfald. Mens du fjerner blade, kan du tjekke, om der er noget, der skal laves på tagrenderne.