I mange husstande har man en forkærlighed for den lækre trægulvsbelægning. Der er da heller ikke meget der slår et flot og velplejet trægulv. Men passer man ikke ordentligt på det, så kan det nem begynde at se slidt og trist ud. Hvor nogle kræver særlig pleje, kan andre nøjes med en almindelig rengøring. Det er derfor vigtigt, at du kender netop jeres gulvtype. Du kan med fordel tjekke flere gode råd ud, hos denne gulvmand på Sjælland https://www.ncgulve.dk/

Brug de rigtige rengøringsmidler

  • Olierede trægulve. Er dit trægulv oliebehandlet, så gør det alt andet lige vedligeholdelse og rengøringen nem og hurtig at udføre. Her er universalrengøringsmidler og sæbespåner fy ord. Det har det med at opløse det beskyttende olielag, og derved mister gulvet sin beskyttelse. Brug derfor i stedet trærens, eller andre olieholdige sæber og plejemidler.

 

  • Lakerede trægulve. Lakbehandlede gulve er forholdsvis nemme at rengøre og holde pæne, da det er særdeles slidstærkt. Hvis du benytter en form for laksæbe til at vaske gulvet, når du alligevel skal ud og svinge støvsugeren, så burde du ikke få nogle problemer med at få det til at stå skarpt i årevis. Dog skal du passe på med at bruge for meget vand, det har gulvet nemlig ikke godt af.

 

  • Ludbehandlet trægulve. Har du et ludbehandlet trægulv, så bliver vedligeholdelsen alt andet mere lige til. Langt største delen af de ridser og hakker du kunne risikere at få, kan sagtens klares med en spand sæbevand.

 

Er skaden sket?

Hvis skaden er sket, så fortvivl ikke. Din lokale gulvmand er sandsynligvis god for en ordentlig håndfuld tips og tricks. Er den helt galt så kan langt de fleste tilfælde klares af en med en kærlig hånd fra en professionel, som nok skal puste nyt liv i det uden at du behøver at brække hele gulvet op.