Er du ved at renovere køkkenet i dit hjem og vil du i denne sammenhæng have lagt et nyt gulv? Det er faktisk bedst at undersøge lidt om gulve for at finde ud af, om gulvet du kigger på, er godt i et køkken. Der er nemlig et par ting, du skal være opmærksom på, når du køber nyt gulv til dit køkken.

Gulvet skal være:

  • Slidstærkt
  • Nemt at vedligeholde og rengøre
  • Vandresistent

Opfylder gulvet ikke disse tre aspekter, bliver du træt af det i længden. Køkkenet har meget gennemgang i løbet af en dag, så derfor skal det for det første være et slidstærkt gulv, så det kan holde til den daglige gang i køkkenet. Køkkenet er også et af de steder i huset, hvor man griser mest. Derfor skal dit gulv i køkkenet også være nemt at vedligeholde og rengøre. Det nytter ikke at have et gulv i køkkenet, som holder på snavs og pletter. Til sidst skal gulvet selvfølgelig være vandresistent. Du sprøjter måske med vand, når du vasker op, eller når du skyller dine grøntsager. Måske koger vandet på komfuret meget over en gang imellem. Lige præcis derfor skal gulvet i køkkenet være vandresistent, så det ikke tager skade af det vandspild, der kan komme i et køkken.

Hvilket køkkengulv skal du så vælge?

Vinylgulve og Laminatgulve er generelt set, de gulvtyper de fleste ville vælge i deres køkken. Disse er slidstærke og vandresistente, hvilket er noget af det vigtigste i et køkkengulv. Derudover er de også nemme at vedligeholde og rengøre, så du ikke står med permanente pletter på dit køkkengulv.

Er du helt forelsket i trægulve, så er der også måder, hvorpå du kan sørge for at disse kan blive mere modstandsdygtige overfor vand. Et trægulv er slidstærkt, og også generelt ret nemt at vedligeholde – samtidig holder det i rigtig mange år. Vil du gøre trægulvet mere vandresistent og nemmere at rengøre, så kan du vælge at give det en overfladebehandling med lak. Lakken gør at vandet ikke trænger ned i træet og gør samtidig gulvet endnu nemmere at rengøre.