Skal du renovere dit hus, og ved du ikke, hvor meget professionel assistance du skal bruge? Vi ser flere gode grunde til at have en murer med i samtalen, når man skal renovere. Læs nedenunder hvorfor!

Undgå (næsten) uforudsete omkostninger

Man siger, at det ikke kan undgås at overskride budgettet i et renoveringsprojekt. Det kan en murer ikke lave om på, men han kan sikkert spare dig for nogle af de uforudsete omkostninger.

Forestil dig fx, at du selv går i gang med at mure en væg op, men ikke har lavet en korrekt udregning over, hvor meget fugning arbejdet kræver. Det er altid en ærgerlig fornemmelse, når man skal smide penge efter noget, man ikke havde regnet med fra start. Mange murerfirmaer tilbyder heldigvis en fast pris, så du ikke pludselig får et chok over regningen.

Få et professionelt syn på forholdene

En murer er uddannet i opbygning og konstruktion: De kan se muligheder, vi ikke kan. Det kan derfor være en fordel at konsultere med en murer, inden man begynder det helt store renoveringsarbejde. Nogle gange ved man ikke, hvad man gerne vil have, før man bliver præsenteret for det. Det er ikke fordi, mureren skal overtage dit renoveringsprojekt, men i mange tilfælde er det fornuftigt at indgå i en dialog med en, der har et professionelt syn på tingene.

Undgå fejl

Det findes alt for mange tilfælde af folk, der med ubegrundet selvtillid har kastet sig ud i et renoveringsprojekt, som er endt katastrofalt. Der er en grund til, at folk uddanner sig inden for faget, og nogle gange skal man erkende, at man ikke er en gør-det-selv-mand.

Hvis du ikke har helt styr på, hvad du laver i forbindelse med renoveringen, kan du nemt komme til at lave en skade på huset – både større eller mindre. I de værste tilfælde kan du opleve sammenfald i huskonstruktionen, fordi du ikke har været opmærksom på de strukturelle forhold, huset er bygget op omkring. Det er ikke bare ærgerligt, fordi man skal starte arbejdet forfra. Det kan også blive rigtig dyrt i sidste ende. Kontakt fx et murerfirma i Trekantområdet for et godt samarbejde.