Vinylgulv behøver ikke kun at blive associeret med industrigulve. Faktisk findes der et utal af smukke vinylgulve, som passer ind i ethvert hjem. Vinyl har så mange fordele, at det helt klart vil være et materiale, man bør overveje i sit boligprojekt. Vinyl er bl.a. slidstærkt, nemt at gøre rent og kræver meget lidt vedligeholdelse. Det er samtidig et blødt materiale, hvilket betyder, at det er rart at gå på, ligesom det virker lyddæmpende. 

Vinylfliser et smart alternativ

Indenfor vinylgulve findes der vinylfliser. Vinylfliser til gulv kaldes også LVT, og kan leveres i planker eller fliser, som kan monteres med eller uden lim. Det er derfor et utrolig nemt materiale at montere, såvel som det kan benyttes straks efter endt montering. Da vinylfliser er modstandsdygtig over for fugt, ridser og pletter, kan vinylfliser benyttes i hele hjemmet, men er særlig praktisk i et køkken og bryggers. Her vil du da også kunne finde vinylfliser, der ligner normale fliser eller endda ligner trægulve. Derfor er vinylfliser også en god løsning i resten af huset.

Hvordan forbereder jeg hjemmet inden montering af vinylfliser?

Det kræver ikke meget af dig at forberede dig på montering af vinylfliser i dit hjem. Det vigtigste er dog at gulvet er plant for den bedste komfort efterfølgende. Det betyder, at det kan være en idé, at få flydespartel under fliserne. På den måde sikrer du dig, at der ikke er nogle ujævnheder i gulvet, som kan være generende. Udover et plant gulv er det eneste andet, du skal forberede blot en lille støvsugning og oprydning, så der ikke står ting i vejen ved monteringen.

Hvorfor skal jeg vælge vinyfliser frem for andre gulvtyper?

Som skrevet tidligere er vinylfliser modstandsdygtig overfor fugt og slitage, og det er meget nemt at vedligeholde. Du har derfor ikke brug for at pleje og passe det, som man skal med et trægulv, der er i konstant forandring. Vinylfliser ser ud, som da du monterede dem, også om 20 år. Derfor er det kun en fordel at benytte vinylfliser i et bryggers, hvor familien går ind og ud med våde sko og beskidt tøj. For bliver vinylfliserne beskidte, kan man blot gøre det rent med en fugtig klud eller en hurtig omgang gulvvask. I køkkenet vil vinylfliserne derfor også være en stor fordel, da det er et rum, hvor der arbejdes meget med vand og råvarer, der kan gøre gulvet beskidt. Samtidig er der stor komfort i vinylfliser, da materialet er blødere end eksempelvis stenfliser.