De seneste år har plankeborde fundet sin vej ind i mange danske hjem. Det er der ikke noget at sige til – Plankeborde er nemlig både en simpel og robust løsning, som både kan bruges som spisebord eller til sin arbejdsplads. Derudover kan plankeborde passe ind i langt de fleste hjem, restauranter eller caféer, hvilket skyldes det smukke, tidsløse udtryk, som giver indretningen et ekstra pift. Hvis du tænker, at et plankebord vil være prikken over i’et hos dig eller på din arbejdsplads, så burde du tjekke Hipstory ud – de producerer nemlig lækre plankeborde i en forrygende kvalitet og til en virkeligt skarp pris. 

Skræddersy dit eget plankebord 

Hos Hipstory har du mulighed for at få specialfremstillet et skræddersyet plankebord som passer til lige netop dig og dine behov. De kan nemlig, udover deres udvalg af standardløsninger, også specialfremstille et planke- eller langbord ud fra dine ønskede mål, hvor du selv får lov til at vælge både ben og farver, så du er sikret at bordet passer ind til resten af din indretning. Det er således kun fantasien der sætter grænser. 

Plankebordene hos Hipstory er skåret i massivt træ, hvilket betyder, at du har mulighed for at slibe og behandle det, hvis det med tiden får et patina-look, som du ikke er vild med. På denne måde kan bordet med lidt kærlighed igen fremstå som nyt. Bordene er lavet af fyrretræ, som jo er et levende naturmateriale, og derfor kan farve og åretegninger variere fra bord til bord. 

Vedligeholdelse af plankeborde 

Generelt kræver plankeborde ikke meget vedligeholdelse, og i dagligdagen bør du bare tørre bordet over med en klud samt neutral sæbe. Men da plankeborde er lavet af træ, som er et naturmateriale, anbefales det at du engang imellem påfører voks på dit plankebord, så plankebordet kan holde i rigtigt mange år. Dette anbefales at gøre mindst én gang om året. 

Såfremt du får et helt nyt planebord leveret fra Hipstory, anbfales det også at du monterer plankebordet på de medfulgte ben med det samme, hvorefter det skal stå i minimum 14 dage. Dette skyldes at det voks, som bordet er behandlet med, skal trække godt ind i træet, inden du begynder at bruge det. Alle plankebordene fra Hipstory er nemlig på forhånd behandlet med vandafvisende voks, som beskytter træet og deruodver også giver det en varm og fed farve. Først når bordet føles tørt, evt. test med en tør klud, bør du tage det i brug. Såfremt du er interesseret i en udførlig beskrivelse af, hvordan du på bedst vis kan behandle dit plankebord, kan du læse mere omkring behandling og vedligeholdelse af plankeborde på Hipstory’s hjemmeside.