De fleste vil gerne spare lidt penge, hvor det er muligt. Nogle gange kræver det, at man foretager nogle investeringer, før processen virkelig giver afkast. Det gælder blandt andet solceller, der i starten kan se ud som en dyr udgift, men som i længden tjener sig ind gennem billigere elafgifter. Desuden er det en væsentligt mere klimavenlig løsning end almindelige elektricitet, der kommer fra fossile brændstoffer. Men solceller kan ofte godt se lidt kluntede og store ud, og de store paneler kan være svært helt at få øjnene fra. Men det er der løsninger på. Med et integreret solcelletag vil der ikke være store plader, der dækker det almindelige tag. I stedet vil solcellerne være integreret og smelte i et med selve taget, så man i mindre grad lægger mærke til det, og man tænker ikke i samme grad på det som en øjebæ.

Tre forskellige typer

Der er forskellige typer af integreret solcelletag. Det indebærer:

Skifertag. Her er der tale om et helt traditionelt tag i skifer, hvor solcellepanelerne er sænket ned i samme niveau som tagstenene. Overfladen er relativt mat, hvilket betyder, at der ikke opstår genskin fra solcellerne, hvilket øger integrationen og gør dem endnu mere skjulte. Størrelsen på solcellepanelerne vil afspejle de omgivende tagsten, så der ikke er en størrelsesforskel, der falder i øjnene med det samme.

Linea. Linea er en teglsten, der ofte benyttes til tag. Også her er det muligt at få en løsning med integrerede solcellepaneler. Dette er en af de løsninger, hvor panelerne er bedst skjult, og ved man ikke, at de er der, skal man virkelig kigge efter for at få øje på dem – i hvert fald hvis teglstenene omkring er sorte. Det giver et simpelt og rent look.

Koncept Roof er løsningen af naturtegl monteret specielt. Også her kan der designes integrerede solcellepaneler og nedbringe energipriserne.