Trænger stuen til en makeover? Eller er du lige flyttet? Uanset hvad så er der visse do´s and don´ts, der er gode at huske på, når man skal i gang med at indrette hjemmets måske vigtigste rum. For at få det bedste ud af disse råd, er det en god idé at holde stuen ryddelig ved at have styr på dine ting, for eksempel dine Coffee table books og hvad du ellers har i din stue. Læs med her i artiklen for at få de bedste tips til, hvordan man undgår at lave de typiske fejl i stueindretningen.  

Springer planlægningen over

Nogle idéer er ofte bedre i hovedet end i praksis. Derfor kan det være en god idé at tegne en plan over stuens mål, lysforhold osv. På denne måde danner man sig et sikkert overblik over, hvilke muligheder stuen har, og hvordan man kan indrette den. Hvis du har planer om at investere i helt nye møbler, er det også en god idé at tage højde for de ting, du allerede har, så du er sikker på, at møblet kan rumme dem. For et nyt sofabord er eksempelvis ikke meget værd, hvis det ikke kan rumme dine Coffee table books og øvrige pyntegenstande. 

Møblerne stilles op ad væggene og har ingen luft

En typisk fejl i stueindretningen er, at man vælger at stille alle møblerne op ad væggene. Måske tænker man, at det fungerer helt fint, men i nogle tilfælde kan det skabe et rodet udtryk at møblerne er klinet op af væggen. Skab derimod gangpassager mellem møblerne, så det er nemt at komme rundt i boligen. En god tommelfingerregel er, at hvis det er muligt, så bør der være 10-15 cm mellem et møbel og et vindue. Derudover bør der også være 30 cm mellem møblerne. 

Mangel på personlighed

Det er ikke en konkret fejl at male alle sine vægge i stuen hvide, da det er en smagssag. Dog kan det være en fordel at give en eller flere vægge en farverig maling, et mønstret tapet eller noget helt tredje. For en farvet væg kan være med til at gøre en stor forskel for indretningen i stuen, da den kan hjælpe med at skabe en hyggelig atmosfære. Hvis du ikke har mod på at dekorere væggene, kan du også tilføje et personligt præg til indretningen med billeder, som du eventuelt selv kan vælge at lave ud af dine yndlings Coffee table books, hvis du ikke har noget imod, at der måske mangler en side eller to i bøgerne.