Når fars dag nærmer sig, er det en god idé at være på forkant med gaven. Gaver til far kræver nemlig ofte lidt mere eftertanke en mors dags gaver, fordi fædre generelt er sværere at købe gave til.

Så når du er inviteret hjem til far omkring fars dag, føles det rigtig godt at have den helt rette gave med til ham. For selvom far kan være svær at finde den perfekte gave til, betyder det ikke, at han ikke fortjener det allerbedste. Fædre er nemlig ofte hverdagens superhelte, der ikke bare har opdraget os, men også har hjulpet os gennem hele livet. Læs med her og få inspiration til den perfekte fars dags gave.

Kend din far, og find den helt rette gave

For at kunne købe den rette gave kræver det, at du kender din far rigtig godt. For en ønskeliste i forbindelse med fars dag, er ikke noget man typisk modtager, da disse gaver ofte ses mere som en betænksom gestus. Derfor er du nødt til selv at kunne regne ud, hvad han vil blive glad for.

Hvis du er på besøg hos ham i nærheden af fars dag, kan du med fordel lure lidt på, om der er nogle ting til hjemmet, han kunne mangle. Det kan være whiskyglas eller kaffekrus, eller det kan være køkken- eller grillredskaber.

Hvis du ved, at din far holder meget af at komme ud og opleve ting, er en oplevelsesgave altid en sikker vinder. Det kan både være de vildere oplevelser som tandemspring eller ballonflyvning, men det kan også være en hyggelig oplevelse for jer sammen, som for eksempel koncertbilletter eller blot en tur ud at spise.

Måske han er typen, der elsker at få fingrene i noget nyt elektronik eller gadgets. Det kan være noget tilbehør til hans smartphone eller computer, eller det kan være et nyt grilltermometer eller en elektronisk p-skive.

Hvis du er helt på bar bund er en gavekurv altid en dejlig og betænksom gave at modtage, som man kun kan sætte pris på. Sørg for, at den bliver fyldt op med de ting han bedst kan lide. Måske det er søde sager, rødvin eller special øl eller noget helt andet.

Hvilken af disse forskellige gaveidéer, som din far vil sætte mest pris på, kan kun du vurdere.

Det handler om den søde gestus

Uanset hvad du ender med at give din far, vil han helt sikkert sætte pris på, at du har tænkt på ham. Derfor skal du heller ikke have dårlig samvittighed over, at du måske ikke har plads i budgettet til at købe ham en dyr gave. Det er nemlig ikke det fars dag handler om. Mest af alt handler det bare om at vise din far, at du sætter pris på ham, og at du er taknemmelig for at have ham i dit liv.

Derfor bliver gaven ikke nødvendigvis bedre af at have været helt vildt dyr. Noget personligt kan have lige så stor betydning for ham at modtage fra dig. Dette kan være et sødt kort, hvor du fortæller, hvor meget du sætter pris på ham. Det kan være noget fint og hjemmelavet som en scrapbog med billeder og minder. Du kan også forkæle ham en lækker hjemmelavet middag med hans livretter.