Du behøver bestemt ikke have alverdens gear for at dække et flot bord. Du behøver derfor heller ikke købe en masse nye ting, hver gang du skal dække bordet, fordi du ikke vil have, at det ikke skal være ens hver gang. I denne artikel kommer der nogle tips til, hvordan du nemt og flot kan dække bord til enhver lejlighed. Hos blandt andet Svare Studio kan du få en masse til at pynte et rigtig flot bord.

Placer service rigtigt
Dette er ikke altid noget, der er mange, der går alt for meget op i. Men sætter man altid servicen rigtigt på bordet, så ser det altså bare lidt pænere ud. Den almindelige bordopdækning er lavet efter højrehåndede personer, da disse er i overtal.

Du starter med at sætte tallerkenen i midten tæt ved bordkanten. Til venstre lægger du gaffel og til højre, kniven. Har du flere retter, som du vil dække op til med det samme, så tænk på, at man starter yderst og arbejder sig ind. Kniv og gaffel til forret skal derfor ligge yderst for kniven og gaflen til hovedretten – skal man have suppe, placeres suppeskeen yderst ved knivene. Dessertservice skal lægges over tallerkenen.

Så har vi glassene. Igen skal du tænke, at man starter yderst og arbejder sig ind. Start derfor med vandglas, så hvidvinsglas, rødvinsglas og dessertvinsglas. Start fra højre og arbejd dig mod venstre.

Pynt og andet til at give ekstra ”wow”
En flot dug er for eksempel altid en rigtig god start til et flot bord. Det kan være en mønstret dug eller en helt enkelt farvet dug – det er helt op til dig. Derudover er det ret nemt at komme med den ekstra ”wow”-faktor. Det er nemlig nemt at bruge pynt fra den pågældende sæson, som du kan finde ude i din have, i en park eller en skov. Brug grene, blade, blomster, grankogler, sten, eller lignende til at lave en løber hen over bordet – tilføj nogle fyrfadslys eller lyskæder for ekstra hygge. Du kan også samle det udendørs pynt i midten af bordet med et par store bloklys – eller i hver sin ende af bordet. Det kommer helt an på, hvor stort bordet er, og hvad du synes er pænest.