En tilbygning til dit parcelhus er et projekt, der kan virke skræmmende, men det behøver det ikke at være. Der er dog nogle ting, du bør overveje, når du planlægger denne type projekt.

Først og fremmest, hvem vil du have til at bygge din tilbygning? Du får brug for håndværkere, som murere, tømrere, og muligvis blikkenslagere. Næste punkt på listen: Hvilke priser skal jeg forvente? Hvis man ikke har prøvet at hyre håndværkere før, kan det nemt være en jungle at finde rundt i. Derudover er prisen for en tømrer, der skal udskifte et terrassebræt, meget anderledes end hvis man skal lavet en tilbygning.

Den bedste måde at få en pris på tilbygning til parcelhus på, er ved at benytte sig af forskellige metoder. En måde kan f.eks. være ved at benytte sig, af et såkaldt match-making site. Dette er en hjemmeside, der specialiserer sig i at skabe kontakt mellem håndværkere og kunder. Man indtaster blot den opgave man ønsker løst, og så modtager man tre eller flere tilbud i sin indbakke. Fordelen ved denne metode, er at man får flere tilbud, men også kan regne med større sikkerhed omkring pris og kvalitet, de disse hjemmesider ofte har verifikations- og kvalitetskontrol.

En anden måde man kan finde et godt tilbud på, er ved at benytte sig af andres erfaringer. Det letteste er ved at forhøre sig blandt familie og venner. Det er folk man generelt stoler på, og deres anbefaling er derfor guld værd. Man kan også læse anmeldelser på nettet. Der findes mange hjemmesider som f.eks. Trustpilot, hvor man kan læser kunders anbefalinger og anmeldelser. Her skal man dog være opmærksom på at nogle anmeldelser er skrevet med en bagtanke. Det kan være at et firma har fået venner og familiemedlemmer til at skrive en positiv anmeldelse, som en tjeneste. Det kan også være, at en person af en eller anden grund har set sig sur på et firma, og dermed givet dem en dårlig anmeldelse. Det er vigtigt at man bruger sin dømmekraft og sunde fornuft, hvis man bruger anmeldelser i sin jagt på en håndværker.

Andre ting man skal være opmærksom på, når man hyrer en håndværker eller et firma, er deres omdømme og forsikring. Du bør undersøge, hvor længe virksomheden har eksisteret, da dette er en indikator for deres pålidelighed. Du skal selvfølgelig også se på, hvilket arbejde de tidligere har udført for andre mennesker. Det er også vigtigt at i aftaler en pris inden arbejdet starter og at du ikke betaler før projektet, er færdigt, og tilfredsstillende. Det kan dog i nogle tilfælde være nødvendigt at betale et depositum. Uanset hvad, så sørg for at få skrevet aftalen ned på papir, for alle parters skyld.