Der er nogen, der har så meget plads i deres hjem, at de slet ikke ved hvordan de skal fylde det ud. Der er også mange, og nok også flere, der gerne ville have mere plads. Det kan være at det hus man købte var helt perfekt, men så kom der et barn, og så kom der et mere, og pludselig er pladsen ikke hvad den har været. Hvis man står i den situation, at man godt synes man kunne bruge noget mere plads, er der flere muligheder.

Enten kan man flytte til noget større, hvilket dog ikke altid er muligt. Her kan økonomien meget hurtigt komme til at sætte en stopklods for ønsket om mere plads.

En anden mulighed er at bygge til, hvis dette er muligt. Her er der flere ting der kan sætte en stopper for dén drøm. Hvis man bor i en lejlighed giver det sig selv, og bor man i hus, er det heller ikke sikkert, at det er muligt. Både økonomi og tilladelser kan komme i vejen her.

Ovenstående metoder er naturligvis også de dyreste, og det er langt fra altid, at det lige er muligt, bare fordi man går og drømmer om det. Heldigvis kan man også lade kreativiteten flyde og tænke i nogle andre baner, der kan være med til at frigøre plads.

Flere funktioner sparer plads

Her kan det så være en god ide at tænke i multifunktionalitet. Det betyder groft sagt at ens ting har flere funktioner, hvilket gør at de måske opfylder to ting, men kun fylder for en. Et rigtig godt eksempel på dette kan være en sovesofa. Dette kunne være på børne eller teenageværelser, hvor det kan være svært at få plads til både sofa og seng, men disse kan så slås sammen i en. På denne side kan du se et stort udvalg af dobbelt sovesofaer. På den måde får man nemt plads til begge dele uden at gå på kompromis med komforten.

Har du mindre børn, kan det også være en ide med en høj seng, hvor sengen ikke optager plads på gulvet, da den står på stolper. Under kan man så have alt fra opbevaring til skrivebord eller noget helt tredje.

En anden mulighed er også at man vælger møbler, hvor der er plads til opbevaring i eller under, hvilket kan spare meget plads. Dette er naturligvis typisk sofaer eller lignende, hvor det kan være muligt.