Der kommer rigtig mange fordele med at skifte til en varmepumpe. Især hvis du vælger en luft til vand varmepumpe, som kan kobles direkte på dit eksisterende varmesystem, hvilket gør installationen og driften nemmere, end de fleste tror.

Hvad spare man på en varmepumpe?

Hvad du kan spare ved at købe en varmepumpe, afhænger selvfølgelig af, hvilken opvarmningsmetode du bruger, samt hvilket hus du har. Derfor vil besparelsen ved at købe en varmepumpe variere fra hus til hus, men som udgangspunkt kan du komme til at spare helt op til 50 % på din årlige varmeregning, hvis du pt. bruger en dyr opvarmningsform som eksempelvis et gammelt olie- eller gasfyr.

Hvad koster en varmepumpe?

Det er aldrig billigt at købe nyt varmesystem, og det gælder også for varmepumper. Men med en varmepumpe kan du forholdsvis hurtigt tjene udgiften ind igen takket være de penge, du hvert år vil spare på din varmeregning.

Hvordan virker en varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe er sådan set en simpel maskine, hvis eneste opgave er at varme vand op, som herefter kan sendes rundt til dine varmvandbeholdere og radiatorer. Til at varme vandet op udnytter varmepumpen varmen i luften udenfor dit hus, som den bruger til at få kølemidlet i pumpen til at koge og herefter dampe.

Herefter får en kondensator kølemidlet til at afgive varmen, hvorefter en kompressor presser dampen sammen. Det er dette tryk, der får temperaturen til at stige, så vandet varmes og kan sendes rundt i dit hjem.

Det rigtige valg for miljøet

En anden god grund til at købe en varmepumpe er, at det vil spare miljøet for udledning af skadelige partikler. En varmepumpe bruger nemlig ikke andet end luft og elektricitet, hvorfor du kan blive helt fri for fossile brændstoffer og andet brændsel i forbindelse med opvarmningen af din bolig.