Skal I bruge et hegn til byggepladsen?

Hvis du arbejder på en byggeplads, så ved du også, at der ofte er mange værdifulde ting på pladsen, som man ikke slæber frem og tilbage. I stedet for monterer man et hegn, så uvedkommende ikke kan komme ind.

Skal I bruge et hegn til jeres næste byggeprojekt? Så læs med her!

Et mobilhegn giver plads til forandring

Et byggepladshegn er som sagt smart, fordi alle tunge og dyre genstande kan blive på pladsen under byggeriet.

Hvis I tilmed vælger at montere et mobilhegn, så har I en række ekstra fordele på hånden! Det smarte ved et mobilhegn er fx, at det er nemt at flytte, skulle jeres arbejde gøre det!

Det er fx også smart i forhold til dem, der påvirkes af byggepladsen. Med et mobilhegn kan I nemlig tage allerbedst hensyn. Når hegnet let kan flyttes, behøves I ikke at optage alt pladsen i alt tiden. I kan i stedet for opdele jeres arbejde i sektioner og flytte hegnet med derhen, hvor I arbejder. Det er ikke sikkert, at I er et sted, hvor I generer nogen, men er det tilfældet – så er det smart!

Et hegn er ikke bare et hegn

Der findes mange forskellige slags hegn, men de fleste byggepladshegn er fremstillet i galvaniseret stål og er af rimelig højde og robusthed. De er jo trods alt designet til at holde uvelkomne gæster ude!

Forskellen mellem de forskellige byggepladshegn kan fx være detaljer som forskellen mellem firkanterede og runde hjørner. Der er dog også nogle komponenter, som er af større forskelsbetydning. Det kan fx være byggepladshegn med indbygget anti climb, som indbærer, at masterne på hegnet – altså “hullerne” i hegnet” – er mindre og rektangelformet, så de er sværere for uvedkommende at kravle over!

Derudover er det nok altid en god idé at have lås på hegnet, så man er helt sikret mod nysgerrige typer – eller i hvert fald så sikret, som et hegn kan gøre én.

Det er jo nok, med de rette hjælpemidler, stadig muligt for et menneske at komme over hegnet. Men hegnet har også en form for symbolsk betydning, som heldigvis er nok til at holde de fleste mennesker væk.